מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבי שיניים וחניכייםאלכס10/03/2010
אז ככה שלום לאחרוה כבר לפחות חודש חודש וחצי מתרחשת אצילי תופעה לא נעימה בפה יום אחד כמעט ואין כאבים ויום למחורת מתחיל הכאבי שעולה ויורד ויש לציין שהכאבים מתרחשים ללא חום
מה עושים במצב כזה אף פעם מהיום שנולדתי לא היתה לי בעייה עם כאבי שיניים יש לציין שאני אוכל הרבה חטיפים מתוקים מלוחים בצד הזה שכואב יש מצב שבגלל זה כל הבלאגן התחיל כולל כאבי חניכיים ואן כן לעבור לצד השני בפה כי אני מפחד מרופא שיניים שיגיד שצריך לעקור עוד שיניים זה די מלחיץ אותי בלילה אני כמעטא ולא מצליח לישון בגלל זה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי להוסיף שהכאבים גורמים לי לכאב
אלכס10/03/2010ראש וקצת נזלת באף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרציתי לעדכן במשהו טוב יותר
אלכס10/03/2010בסוף זה לא מדובר בשן או בחניכיים בדקתי במראה ויצא לי בצד השמאלי בתוך הלחי מן גולה כזאת קצת שחורה מסביב לא בתוך החניכיים אלה איפה שהלשון בצד שמאל לא יודע איך קוראים למקום הזה ומסתבר הוא זה שגורם לי לכאבים אלה מה עושים במצב זה כי רופא שיניים לא נראה לי שיעזור בשלב זה אולי יש תרסיס מסויים או ספריי מיוחד?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעלייך לגשת לבדיקה אצל רופא שיניים
ד``ר עדי אריאלי11/03/2010איני יכול לענות על סמך תיאור בלבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משחת שיניים ומיי פהנתי10/03/2010
שלום,
רציתי לדעת האם צחצוח במשחה עם פלואריד עלול להזיק לשן ועדיף לצחצח במשחה טבעית ולשטוף עם מי פה שמכילים פלואריד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלואוריד
ד``ר עדי אריאלי11/03/2010פלואוריד במשחה (ובכלל) אינו מזיק לשן אלא מחזק את עמידותה בפני עששת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על כאב שייניםדביר09/03/2010
לצוות שלום רב,
סליחה מראש על הבורות,אני שבוע וחצי סובל מכאבים באזור השיינים ,שן עליונה.ככל הנראה בשן שכבר ביצעו לי בה טיפול שורש לפני כמה שנים.יש לי מעט רידומים בשפה העליונה.ונימול.בין היתר יש לי כאבים באזור הרכות {בצד של הראש בסיום של המצח וזה בכיוון בצד של האזור של השן הכואבת,בלחיצה באזור הרכות וגם באזור שליד האוזן המקום כואב לי} אז אולי זה בכלל יכול להיות משהו של הלסת? ניסיתי לקבוע תור לרופא שיינים .מכיוון שהרופא שיינים שלי נמצא כעת בחופשה וחוזר רק בשבוע הבא.לא נקבע לי תור לרופא אחר ששם גם לא לעזרה ראשונה .בטענה שהרופא שלי מכיר אותי ויודע את התיק שלי ואת הטיפולי שיינים שעברתי אצלו וכ"ד. לרופא אחר אני לא רואה טעם ללכת כי אצטרך לבצע צילום מחדש וזה ימשוך זמן.רוצה לדעת האם במידה ויש לי דלקת באזור של השן האם זה יכול להגיע למח,אפשר למות מזה? ושאלה נוספת האם כאבים כאלו יכולים להיות גם מהלסת בכלל.בתודה רבה אביעד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איני יכול לענות ללא בדיקה
ד``ר עדי אריאלי11/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקירת שןרונית09/03/2010
לפני כשנה ביצעתי טיפול שורש בארץ על שן מספר 4 , ולא סיימתי את הטיפול (זאת אומרת רק כתר) כי לא היה לי זמן .
הנני מתגוררת בארה"ב כרגע, בחודש חמישי להריוני, והשן התפוצצה לי לפני כחודש, ל2 חתיכות את החתיכה הקטנה הוציאו אבל עכשיו מתעקשים לעקור לי אותה..
האם זה הכרחי או שיש אפשרות לבצע כתר על זה...
נאמר לי זאת מ2 רופאים פה, אבל אני לא סומכת על אף רופא פה,
תודה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר שן
ד``ר עדי אריאלי11/03/2010אם השן נשברה באופן שאינו מאפשר שיקום שלה אז אין ברירה וצריך לעקור. איני יכול לדעת מה מצב השן ללא בדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואי של אוגמנטיןבני09/03/2010
אני נוטל אוגמנטין 875 מזה כשבוע לאחר עקירת שן בעקבות דלקת חריפה.
האם חולשה/עייפות וחוסר שיווי משקל הן תופעות לוואי מוכרות של התרופה? או שזה נובע בכלל מהדלקת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לוואי
ד``ר עדי אריאלי11/03/2010התופעות שאתה מתאר יכולות להיות קשורות לתרופה, לתהליך ההחלמה או סתם לתשישות. פנה לרופא המשפחה בהקדם לבירור העניין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיסי חניכייםדנית09/03/2010
שלום.
מעוניינת לדעת האם לאחר ניתוח חניכיים כיסי החניכיים יכולים לרדת ולהתיישב על השן כפי שאמור להיות ללא דלקת?
יש לציין שמדובר על 4 שיניים קדמיות שיש עליהן כתרי זרקוניה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כיסים בחניכיים
ד``ר עדי אריאלי11/03/2010בדרך כלל מטרת ניתוחי החניכיים היא צימצום כיסים להשגת חניכיים בריאות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמים לאחר ביקור אצל שינניתטלי08/03/2010
שלום,
לפני מספר שבועות ביצעתי טיפול שגרתי על ידי שיננית.
בימים הראשונים השיניים נראו נהדר, אך עם כל יום שחלף הבחנתי בכתמים חומים בקו החניכיים ובמפגש בין השיניים. הכתמים לא היו קודם לכן.
יש לציין שאני אינני מעשנת או מרבה מאוד לשתות קפה (2 כוסות נס קפה ביום)
מה ההסבר לכך? מה אתם מציעים לי לעשות?
תודה רבה!
טלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כנראה צביעה של חיידקים כרומטוגנים
ד``ר גלית כהן09/03/2010אבל חייבים לראות כדי לענות בברור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה,האם באחריות השיננית לטפל בכך?
טלי09/03/2010האם זה חוסר מקצועיות?
מומלץ להגיע שוב לאותה שיננית?
מקובל לבקש שתטפל בכך ללא תשלום נוסף?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתלה והריוןשני08/03/2010
היי
בת 30, עקב הזנחה ופחד מרופא שיניים צריכה לעבור כמה השתלות+כתרים
רציתי לדעת אם אפשר להתחיל את הטיפולים ולנסות להכנס להריון בו זמנית?
יש מניעה לא לבצע שתלים או כתרים בהריון?
מה קורה אם יש מקום ריק בפה (אחרי עקירה), ואני דוחה את ביצוע השתל לעוד שנה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין בעיה לבצע טיפולי שיניים בהריון
ד``ר גלית כהן09/03/2010אם דוחים השתלה בשנה, יש אזורים בהם זה יגרום לתזוזת שיניים ויש אזורים בהם זה לא יפריע. תלוי בסגר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר גליתעדי07/03/2010
היי זה שוב אני בקשר לצילום השיניים בבקו"ם לגבי הצילום שעשו לי זה צילום באיזשהו מכשיר מיוחד כזה שכאשר האדם שמכין אותך יוצא מהחדר לפני הצילום זה לא איזשהו צילום שנעשה במצלמה רגילה
אז ככה באמת רציתי לשאול אם זה קורה באופן חד פעמי שלא שמים עליך מגן עופרת זה לא מהווה איזשהו סיכון לבריאות או מבחינת סיכון לזרע??
מצפה לתשובה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לצילום הזה התכוונתי בתשובתי
ד``ר גלית כהן09/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יובש בפהרוז07/03/2010
אני סובלת מיובש בפה כבר כשנתיים כמעט,רופא השיניים שלי שלח אותי לרופא המשפחה כדי לעשות בדיקות ולא נמצא שום דבר חריג,בכל אופן לא בבדיקות הדם. ממה יכול לינבוע היובש ומה הטיפול האפשרי?
הכוונה לא למישחות או זל ולא מסטיקים וסוכריות ללא סוכר,זה לא מספיק אפקטיבי.
יש לציין שיש תקופות שהיובש משתפר אך יש תקופות שממש קשה לי לדבר או לאכול ולפעמים אני אפילו נושכת את הלשון או הלחיים מבפנים לפה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פני למומחה לרפואת הפה
ד``ר גלית כהן09/03/2010בהדסה עין כרם או בפקולטה לרפואת שיניים באוניברסיטת ת"א
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכיר רופא/ת שיניים טוב/ה בהרצליה?לירז07/03/2010
שלום, אני מגיעה מהצפון ולכן לא מכירה כל כך את הרופאים באיזור. אשמח לשמוע על המלצות לרופא/ת שניים טוב/ה בהרצליה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפורום אינו עוסק בהמלצות על רופאים
ד``ר גלית כהן09/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרופא טוב בהרצליה!
ליאור10/03/2010חשוב לדעת באייזה צד של העיר את גרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה לעשות ?אלמוני07/03/2010
שלום לרופאים!
חור ניפער במקום שבו הייתה שן "בינה " מאחורי התוחנת האחרונה.
זה ושילוב של נסיגת חניכיים ,מה שגורם לרגישות חזקה לחום ,וקור .
הרופא אומר,טיפול שורש בתוחנת האחרונה!
זה אולי יפסיק את הרגישות לחום וקור.
אבל זה לא יסגור את החור.(מה שיגרור זיהומים)
מה דעתכם??? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיש "חור" גדול בטוחנת האחרונה
ד``ר גלית כהן09/03/2010ואם לא יטופל בקרוב אתה עלול לאבד את השן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבנת הניקרא!
ליאור10/03/2010הייכן כתבתי חור בשן???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבנת הניקרא!
ליאור10/03/2010הייכן כתבתי חור בשן???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום שיניים ללא מגן עופרתעדי06/03/2010
שלום רב התגייסתי לצה"ל לפני כשבוע ובבקו"ם עשו לנו צילום של השיניים במין מכשיר כזה שמפיץ קרינה בכל מקרה החיילת שם לא שמה לי מגן עופרת ולאחר הצילום נכנסו היא ועוד חיילת שאמרה לה מה לא שמת עליו סינר?
מאז אני בחרדות בקשר לקרינה כי שמעתי שזה פוגע בזרע ובכלל מסוכן
יש צעדים שעליי לנקוט?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיטב ידיעתי הצילום בלשכת גיוס הוא
ד``ר גלית כהן07/03/2010דיגיטאלי. המשמעות היא שכמות הקרינה שהוא פולט קטנה בהרבה מהמכשיר הרגיל.
ישנן מדינות בהן יש הגדרה שונה בחוק הבריאות ובצילומי שיניים דיגיטאליים אין צורך בסינר רנטגן, אלא רק בצילומים רגילים.
מה גם שדובר על צילום בודד, לא נראה לי שיש לך סיבה אמיתית לדאגה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הלבנת שינייםלבנה06/03/2010
היי
רציתי לדעת מה דעתכם על הלבנת שיניים? (חלק מרופאי השיניים ששאלתי היו בעד וחלק נגד..)
שנית, האם משחות שיניים שמתיימרות להיות "מלבינות" אכן מלבינות או ששוב "עובדים" על הצרכן......?
תודה ושבת שלום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הלבנת שיניים
ד``ר גלית כהן07/03/2010הלבנת שיניים היא פתרון מצויין להלבנת צבע השיניים במקרים מתאימים. הלבנה לא מתאימה לכל אחד. רק שיניים מלבינות, כתרים וסתימות אינם מלבינים. כמו כן לא לכל צבעי השיניים מתאימה הלבנה.
יש להיבדק לפני תחילת הטיפול.
בכל מקרה, במצבים המתאימים אין כל נזק בהלבנה.
משחות שיניים מלבינות , אינן מלבינות ממש , הן בד"כ מנקות ניקוי אברזיבי יותר. חומר ההלבנה צריך להיות במגע עם השן זמן ממושך יותר מדקה-שתיים ע"מ להלבין ממש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים וקשיי התרגלות? 4 השתלות ופלטהוסנטי03/03/2010
שלום,
אמא שלי בת 77 עשתה 4 שתלים למטה, ושמו לה פלטה חדשה למטה וגם למעלה (אין לה שיניים שלה). היא מנסה להתרגל כבר שבוע ויש לה פצעים בכל מקום וקושי מאוד גדול לדבר. היא נושכת את עצמה בלשון ובלחיים, מרגישה שמדברת מוזר עם שין שמתבלבלת לה בתוך הפה. לא יכולה להוציא את הלשון עד הסוף (הרופא אומר שיש לה שם פצע על הלשון וזאת הסיבה) אבל היא מרגישה שהפלטה עוצרת לה את הלשון. הפה שלה יבש כל הזמן, הלשון יבשה, כאילו משהו עוצר את הרוק , היא מרגישה שהשיניים גבוהות מידי וכשהיא שותה זה נשפך לה מהצדדים. לא יכולה ללעוס או לתת ביס. יש לה פצעים וכאבים בכל הפה.
אני צריכה לציין שהיא אישה בריאה ומפוכחת מאוד, לא לוקחת שום תרופות.
היא ממש אומללה, היא היתה אצל הרופא כבר 3 פעמים והוא שייף לה מפה ומשם.
האם זה נורמלי? מבחוץ זה נראה רגיל לגמרי אבל היא מרגישה שהשיניים ענקיות. האם זה רק התרגלות? ועניין הלשון והיובש?
כמה זמן זה צריך להסתדר? האם יש מצב שצריך לעשות את הפלטה מחדש בגלל טעות?
היא ניסתה לשים את הפלטה הישנה שלה למעלה, וזה כבר לא מתלבש לה, זה כואב והיא לא יכולה לסגור את הפה עם זה.
בבקשה תתנו לי עצה מה לעשות.
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תותבות
ד``ר עדי אריאלי04/03/2010יש תקופת הסתגלות לתותבות חדשות והיא מלווה לרוב בפצעי לחץ מקומיים שניתנים לשיחרור על ידי הרופא בקלות בפגישות ביקורת. איני יכול לייעץ ספציפית למקרה של אמך ללא בדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)