כדור בגרון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כדור בגרון
    אורן
    09/10/2011

שלום רב
    שמי אורן, אני בן 40. אין היסטוריה של בעיות לב במשפחה, לחץ הדם שלי תקין, איני מעשן ואני נוטל 20 מ"ג סטטינים ליום (אני מאוזן עם התרופה, כל מדדי ה-LDL שלי היו מתחת ל-90 בשנתיים האחרונות).
    יש לי תופעה שקצת מציקה לי. כשאני מתעורר בבקרים ואני עושה איזושהי פעילות גופנית, אני מרגיש מן כדור בושט אשר נראה כאילו מקטין את זרימת האוויר פנימה, מן הרגשה שלא נכנס לי מספיק אוויר לגוף (אני לא מתנשם ולא מראה קוצר נשימה). הרגשה זו חולפת לה ככל שהיום מתקדם.
    לפני כמה ימים, לאחר ביצוע של פעילות גופנית מתונה בעבודה, הרגשתי חולשה קלה, קושי קל בנשימה ומן הרגשה קלה של לפני עילפון (לא התעלפתי). שוב, הרגשה זו חלפה לאחר כ-45 דקות
    דבר נוסף, אני מתאמן על הליכון 2-3 פעמים בשבוע. אני לא סובל מהתופעות הללו, אבל לפעמים אני מרגיש איזושהי חסימה בנשימה (כמו הכדור בגרון שהזכרתי קודם) שאני נאלץ לפהק בשביל "לשחרר" אותה.
    לפני כחצי שנה ביצעתי ארגומטריה דרך מקום העבודה שלי, הגעתי ל-92% מדופק המטרה שלי והבדיקה הייתה תקינה.גם אק"ג שביצעתי אתל רופא המשפחה היה תקין.
    אני חייב לציין שבמהלך כל התופעות הללו לא סבלתי מקוצר נשימה או כאבים כלשהם בחזה או קרוב אליו.
    האם לדעתך מקור התופעות הוא קרדיאלי? אילו עוד בדיקות נוספות ניתן לבצע על מנת להיות לשלול איסכמיה או בעיות קרדיאליות אחרות.

תודה רבה

אורן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כדור בגרון

הוספת תגובה

• המשך להודעה הקודמת

אורן
    09/10/2011

בתוספת להודעה הקודמת שלי, אני חייב לציין שיש לי בעיה קלה באחת המחיצות באף ובגלל סקוליוזיס מולדת, יש לי רסטריקציה קלה בעת הנשימה (לאחר ביצוע של בדיקת תפקודי ריאות מקיפה שעברתי באיכילוב,אם כי הסטורציה נשארה על 97% גם לאחר מאמץ).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כדור בגרון - תגובה

ד``ר רוברט הפנר
    09/10/2011

אורן,
    במקרה שלך כדי ליעץ לך אני צריך לדבר איתך לכן אינני יכול לעזור לך.
    הסבירות בגילך שמדובר בבעיה קרדיאלית אינה גבוהה אך בכל זאת כדאי שתיבדק אצל קרדיולוג
    נ.ב. אחלה על המודעות ל LDL

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו