מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כדור בגרוןאורן09/10/2011
שלום רב
שמי אורן, אני בן 40. אין היסטוריה של בעיות לב במשפחה, לחץ הדם שלי תקין, איני מעשן ואני נוטל 20 מ"ג סטטינים ליום (אני מאוזן עם התרופה, כל מדדי ה-LDL שלי היו מתחת ל-90 בשנתיים האחרונות).
יש לי תופעה שקצת מציקה לי. כשאני מתעורר בבקרים ואני עושה איזושהי פעילות גופנית, אני מרגיש מן כדור בושט אשר נראה כאילו מקטין את זרימת האוויר פנימה, מן הרגשה שלא נכנס לי מספיק אוויר לגוף (אני לא מתנשם ולא מראה קוצר נשימה). הרגשה זו חולפת לה ככל שהיום מתקדם.
לפני כמה ימים, לאחר ביצוע של פעילות גופנית מתונה בעבודה, הרגשתי חולשה קלה, קושי קל בנשימה ומן הרגשה קלה של לפני עילפון (לא התעלפתי). שוב, הרגשה זו חלפה לאחר כ-45 דקות
דבר נוסף, אני מתאמן על הליכון 2-3 פעמים בשבוע. אני לא סובל מהתופעות הללו, אבל לפעמים אני מרגיש איזושהי חסימה בנשימה (כמו הכדור בגרון שהזכרתי קודם) שאני נאלץ לפהק בשביל "לשחרר" אותה.
לפני כחצי שנה ביצעתי ארגומטריה דרך מקום העבודה שלי, הגעתי ל-92% מדופק המטרה שלי והבדיקה הייתה תקינה.גם אק"ג שביצעתי אתל רופא המשפחה היה תקין.
אני חייב לציין שבמהלך כל התופעות הללו לא סבלתי מקוצר נשימה או כאבים כלשהם בחזה או קרוב אליו.
האם לדעתך מקור התופעות הוא קרדיאלי? אילו עוד בדיקות נוספות ניתן לבצע על מנת להיות לשלול איסכמיה או בעיות קרדיאליות אחרות.
תודה רבה
אורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך להודעה הקודמת
אורן09/10/2011בתוספת להודעה הקודמת שלי, אני חייב לציין שיש לי בעיה קלה באחת המחיצות באף ובגלל סקוליוזיס מולדת, יש לי רסטריקציה קלה בעת הנשימה (לאחר ביצוע של בדיקת תפקודי ריאות מקיפה שעברתי באיכילוב,אם כי הסטורציה נשארה על 97% גם לאחר מאמץ).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכדור בגרון - תגובה
ד``ר רוברט הפנר09/10/2011אורן,
במקרה שלך כדי ליעץ לך אני צריך לדבר איתך לכן אינני יכול לעזור לך.
הסבירות בגילך שמדובר בבעיה קרדיאלית אינה גבוהה אך בכל זאת כדאי שתיבדק אצל קרדיולוג
נ.ב. אחלה על המודעות ל LDL* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
נטילת כדורים וקיום יחסי מין
תוצאות בדיקות אקו וארגומטריה - האם יש מה לחשוש?
פיענוח בדיקת אקו לב אישה בת 73
מיפוי לב ו-hot spot במעיים מה זה אומר?
הפרעת SVT היא גורם סיכון בקורונה?
דליפה קלה-בינונית במסתם מיטראלי וקורונה
הידבקות בקורונה וסיבוכים לבביים
האם יש צורך בנטילת אספירין?
וירוס קורונה - אזהרת משרד הבריאות וקבוצות סיכון
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)