שיפור סיבולת לב-ריאה ותחושת עילפון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שיפור סיבולת לב-ריאה ותחושת עילפון
    רוכבת
    09/10/2011

שלום רב,
    אני אשה בשנות ה 30 המוקדמות לחיי. לאחרונה התחלתי לרכב על אופניים על מנת לשפר את סיבולת לב-ריאה. תחילה מצאתי את עצמי מתנשפת בכבדות באזורים בהם העליות חדות. דופק הלב הפך מואץ. הנחתי שזהו מצב טבעי ולכשאחזור לכושר מלא ובהדרגה, ארגיש הקלה. בפעם האחרונה שבה רכבתי, מצאתי את עצמי מתקשה מאוד (לא רק בעליות תלולות) דופק הלב הואץ, חשתי בחילה עזה, רעד בברכיים, סחרחורת וכמו נקודות שחורות/לבנות בשדה הראיה. הרגשתי שאני לא יכולה להשתלט על הדופק, וכמו שלא חדר לריאותיי חמצן. תחילה חשבתי שאולי מדובר בכלל בהתייבשות (על אף ששתיתי מים). אך הדופק המואץ וכל מה שהתלווה אליו הותיר אותי בספקות. אני יודעת שאני כמובן לא אקבל תשובה חד משמעית באינטרנט, אבל עד שיגיע התור לרופא, רציתי להתייעץ איתך. האם יתכן שהדבר קשור לבעיית לב כלשהי? או אולי להתייבשות כשם שחששתי מלכתחילה? על סמך הידע המקצועי בלבד, האם קיימת סיבה לחשש על סמך הנתונים הללו? אודה לתשובתך המהירה.
    תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שיפור סיבולת לב-ריאה ותחושת עילפון - תגובה

ד``ר רוברט הפנר
    09/10/2011

כנראה שהכושר שלך עדיין לא מאפשר עליות תלולות כמו שאת עושה.
    אולי יש לך עודף משקל? אולי לחץ דם? מעשנת? מה בחיי היום יום. בגלל זה באמת האינטרנט אינו "ה"פתרון.
    אם את לא שקטה בעינין הלב את יכולה לעשות אקו לב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תגובתך.

רוכבת
    09/10/2011

אני לא מעשנת. גם לא ממש בעודף משקל (אולי כ 4 ק"ג מיותרים). בנושא לחץ הדם: בבדיקות דם שביצעתי לפני כחצי שנה בערך מצאו שיש לי חוסר בברזל (אנמיה, אבל אני מניחה שזה לא קשור) הרופאה כן הדגישה שיש לי נטיה ללחץ דם גבוה ושעליי להקפיד. אני נוטה גם להאמין שהתחושה שהרגשתי קשורה לכושר גופני ירוד יחסית, ועליי לקחת את זה צעד צעד. אבל כנראה שיהיה נכון להיבדק ליתר בטחון. אני מודה לך על תגובתך המשכילה, אם תרצה להוסיף דבר מה אני יותר מאשמח להחכים. תודה, ושנה טובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תגובתך. - תגובה

ד``ר רוברט הפנר
    09/10/2011

לא, אין לי מה להוסיף, אני מסכים איתך, תני לזה מעט יותר זמן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו