מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עליה פתאומית בדופק בפעילות גופניתרונן21/04/2012
שלום רב,
בן 37, לא מעשן, בריא בדר"כ, גובה 1.88, משקל 97. לחץ דם 120/80, קצב לב במנוחה 79.
עושה פעילות גופנית אך לא באופן קבוע (לעיתים עם הפסקות של מספר שבועות). עובד שנים רבות בהי-טק ולכן מבלה מול המחשב ברוב שעות היום.
ברצוני לתאר תופעה שקרתה לי 3 פעמים בשנה האחרונה. בעת פעילות גופנית, כחצי שעה עד שעה מתחילת הפעילות בהם הדופק יציב סביב 135-145 פעימות לדקה הדופק מזנק בפתאומיות לדופק מקסימלי (180-190) למשך כדקה עד שתי דקות ורק לאחר מכן יורד שוב לדופק מאמץ נורמלי. בזמן שבו הדופק מזנק לדופק מקסימלי אני מרגיש חולשה כללית בגוף, טשטוש קל וכאילו הגוף העומד "להכבות", אך איני חש לחץ בחזה או קשיי נשימה קיצוניים.
תופעה זאת קרתה לי באימון ספינינג (לפני שנה), במעבר מהליכה לריצה בחד"כ (לפני 3 חודשים), ובעת הליכה מהירה (אתמול בערב) כאמור חצי שעה עד שעה לאחר תחילת האימון. התופעה אינה מתרחשת בכל פעם שאני מבצע פעילות גופנית.
לפני כשנה ביצעתי את הבדיקות הבאות:
1. בדיקת אקו לב במאמץ ללא עדות אקוקרדיוגרפית לאיסכמיה משמעותית.
2. אקו דופלר: חדר שמאל אינו מורחב, דפנותיו בעובי תקין, התתכווצות הגלובלית והאזורית תקינה. מקטע פליטה מוערך 60%. עליה שמאלית מורחבת במידה קלה. חללי הלב הימניים בגודל תקין. שורש האאורטה ברוחב תקין. מבנה תקין של המסתמים. בדופלר הודגמה אי ספיקה מיטרלית מזערית, לא נמצא תפליט פריקרדיאלי.
3. ארגומטריה: הדופק שהושג 169, אחוז מהדופק המקסימלי: 91.3, הבדיקה נמשכה 10 דקות. לציין קיום שינויי ST-T לא ספציפיים במנוחה. נצפתה PVC אחת. ללא עדות לקיום איסכמיה כללית במאמץ. תגובה נורמוטנסיבית למאמץ. לחץ הדם בשיא המאמץ 160/80. מספר METs מקסימלי 11.7.
חשוב לי לציין כי שלושת המקרים בהם חוויתי את התופעה לעיל התרחשו בימים בהם הייתי עייף למדי (לאחר טיסה ארוכה, או מחסור בשעות שינה) ובכושר גופני בינוני עקב פעילות גופנית לא סדירה.
שאלתי היא: האם התופעה שתיארתי "נורמלית" ועלולה להתרחש עקב כושר גופני ירוד יחסית ו/או עייפות מצטברת בלבד? או שבהכרח מדובר כאן בהפרעת קצב / בעיה קרדיולוגית אחרת הדורשת אבחון נוסף?
אודה לכם מאוד על תשובתכם.
רונן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עליה פתאומית בדופק בפעילות גופנית - תגובה
ד''ר ריקרדו תובר22/04/2012רונן שלום רב
לפי בדיקות לב בעברת הסבירות למחלת לב היא נמוכה מאוד לכן ק"ל מדובר בכושר גופני ירוד או עייפות.
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
נטילת כדורים וקיום יחסי מין
תוצאות בדיקות אקו וארגומטריה - האם יש מה לחשוש?
פיענוח בדיקת אקו לב אישה בת 73
מיפוי לב ו-hot spot במעיים מה זה אומר?
הפרעת SVT היא גורם סיכון בקורונה?
דליפה קלה-בינונית במסתם מיטראלי וקורונה
הידבקות בקורונה וסיבוכים לבביים
האם יש צורך בנטילת אספירין?
וירוס קורונה - אזהרת משרד הבריאות וקבוצות סיכון
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)



.jpg)

.jpg)



