חולשה בחילות וכאבים בבית החזה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חולשה בחילות וכאבים בבית החזה
    אתי
    01/06/2012

שלום,

אני בת 37 ,7 חודשים אחרי לידה ,סובלת מבחילות כבר מספר חודשים ובחודש האחרון לאחר מאמץ אפילו קטן מאוד מרגישה שאין לי אויר וכאבים בחזה עשיתי בדיקות דם שיצאו תקינות+גסטרוסקופיה שהייתה תקינה בהמלצת הרופא נשלחתי לאקו במאמץ להלן התוצאות

ממצאים באקו במנוחה: חדר שמאל בגודל תקין 26/44 מ"מ תפקודו סיסטולי גלובלי ואזורי תקין
    דפנותין בעובי תקין (דופן אחורית 9 ספטום 6 מ"מ) חדר ימין תקין בגודלו ותפקודו שני הפרוזדורים בגודל תקין (גודל פרוזדור שמאל 31 ממ) שורש האאורטה בקוטר תקין 30 ממ
    אי ספיקה מיטרלית אאורטלית וטריקוספידלית מזערית הלחץ הסיסטולי הריאתי לפי מהירות הtr הינו 19+rap

מהלך הבדיקה: מנוחה דופק 90 שיא המאמץ 163 89%)
    לחץ דם מנוחה 130/80 שיא מאמץ 160/80
    בוצע מאמץ מדורג על מסילה על פי פרוטוקול ע"ש bruce
    המאמץ הופסק אחרי 5.18 דקות בעומס של 7.0 mets עקב עייפות ואי נוחות בחזה בצד ימין

תוצאות הבדיקה: תגובה קלינית לא ברורה תגובה אלקטרוקרדיוגרפית ללא שינויים איסכמים בקטע st

סיכום : הודגם שיפור גלובלי ואזורי בתפקוד החדר השמאלי במאמצ נמוך לגילה ובדוק תת מרבי 89% ללא עדות לאיסכמיה עד הדופק שהושג

מה אומרות התוצאות האם הבדיקה תקינה האם התוצאות היו יכולות להיות שונות אם הייתי ממשיכה עוד על ההליכון? כדאי לבצע בדיקות נוספות? למה הכוונה אי ספיקה מיטרלית אאורטלית וכו? ולמה הכוונה בתגובה קלינית לא ברורה האם הכאבים קשורים ללב....?

המון תודה על ההתיחסות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• חולשה בחילות וכאבים בבית החזה - תגובה

ד``ר רוברט הפנר
    01/06/2012

הבעיה לא בלב. תחפשי בכיוון אחר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו