בדיקת אקו לב.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקת אקו לב.
    בתיה
    05/06/2012

שלום רב,

לפני כשבוע ביצעתי בדיקת אקו לב, אודה לכם מאד באם תנסו להסביר לי את המימצאים כלומר האם זה משהו חמור.
    חדר שמאלי אינו מוגדל, תפקודו הגלובלי והאיזורי תקינים, מקטע הפליטה מוערך -65%, החדר אינו היפרטרופי, עליה שמאלית אינה מוגדלת.
    חללים ימניים בגודל ותפקוד תקינים.
    מורפולוגיה תקינה של המסתמים עם עקומות זרימה תקינות על פניהם, הודגמה אי ספיקה אאורטאלית וטריקוספידלית מיזערית עם מפל לחצים בן 35 ממ"כ על פני המסתם הטריקוספידלי, ממצא המתאים ללחץ ריאתי מוערך של 40 ממ"כ.
    לא נצפה תפליט פריקארדלי.
    שורש האאורטה והאאורטה העולה ברוחב תקין.

לתשובתכם אודה מראש.
    בתיה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת אקו לב.

הוספת תגובה

• בדיקת אקו לב. - תגובה

ד``ר רוברט הפנר
    05/06/2012

בגדר הנורמה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתשובתך.

בתיה
    11/06/2012

שלום רב,
    לפני מספר ימים בתשובה שלך רשמת לי שהכל בגדר הנורמה.
    הייתי אצל רופאת המשפחה שלי והיא אמרה לי שעניין הלחץ הריאתי מעט גבוה, אין ספק שזה הלחציץ אותי.
    ברצוני בבקשה לשאול האם זה אכן מעט גבוה ? או שזה אכן בגדר הנורמה כפי שאתה רשמת לי? סביר להניח שלך יש יותר נסיון בתחום הלב.
    כמו כן האם בדיקת אקו המדדים הם קודש כלומר היתכנו סטיות מבחינת המודד או המפענח?
    לתשובתך בשנית אודה מראש.
    בתיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתשובתך. - תגובה

ד``ר רוברט הפנר
    11/06/2012

נכון. מעט מוגבר. אין לכך משמעות רבה וגם נושא סטית הבודק/מודד נכון. לחץ של 40 ממ״כ לא גורם לסימפטומיים כלשהם, לא מצריך בירור נוסף ולא ניתן לטיפול. מה גם שברוב המכריע של המיקרים הוא משני כמו במקרה של מחלת ראות כרונית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתשובתך.

בתיה
    11/06/2012

לילה טוב,
    אין ספק שאני אסירת תודה על התייחסותך, צר לי אבל יש לי שאלה נוספת, למה הכוונה שזה משני כמו במחלת ריאות, לי אין שום בעיה עם הריאות.

אני מצטערת באם אני מטרידה מעט, אבל חשוב לי להבין את הדברים כראוי.

רב תודות בשנית.
    בתיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתשובתך. - תגובה

ד``ר רוברט הפנר
    12/06/2012

עזבי את זה. בגלל זה כתבתי לך שהבדיקה בגדר הנורמה. לכל היותר תחזרי על האקו בעוד שנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו