עזרה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עזרה
    ברוך
    17/07/2012

אני כבן 30 ,עוסק כ4-5 פעמים בשבוע בספורט חובבני ,ויש לי מסתם דואלי .רוחב המסתם כ 49מ"מ,והקרדיולוג שלי אומר שייתכן שאני אזדקק לניתוח החלפת המסתם או החלפתו ,וזאת למרות שרוחב המסתם שלי לא הגיע ל 55 מ"מ,הוא טוען שאזדקק לניתוח מכיוון שאני עוסק בספורט באופן שכיח ,הוא ביקש ממני לרכוש מודד דופק או לחץ דם שאני יכול ללבוש עליי בזמן שאני עושה מאמץ,בכדי שאדע את המדדים שלי בזמן מאמץ,ואם הדופק שלי והלחץ דם לא גבוה מדיי ניתן יהיה לדחות את הניתוח עד שהמסתם יגיע ל 55 מ"מ.הבעייה שלי שלא אני ולא הוא מכירים מודד כזה בזמן שאני עושה מאמץ,האם מישהו יכול להמליץ לי על מודד כזה,ואיפה קונים אותו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עזרה

הוספת תגובה

• עזרה - תגובה

ד''ר ריקרדו תובר
    19/07/2012

ברוך שלום רב

אתה מתכוון ל רוחב עורק אאורטה ולא רוחב המסתם.
    מעקב של לחץ דם הוא טוב אבל מעקב ע"י אקו לב רצוי כדי לקבוע האם אתה מועמד לניתוח או לא.

ד"ר תובר ריקרדו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ברוך
    20/07/2012

אני מבצע אקו לב אחת לחצי שנה(ביצעתי אקו לב לפני כשבועיים+סי טי חזה לפני כ 3 חודשים),וכן התכוונתי לשורש האורטה העולה,לא למסתם.
    בגדול מכיוון שאני בחור צעיר יחסית אז מעדיפים לא לנתח אותי בשלב זה,אך מכיוון שאני עוסק בספורט.(אני שוער בכדורגל),הרופאים ביקשו ממני לבצע את הבדיקה הזו ממש כשאני משחק.הרופא אמר שבעת משחק הגוף מתאמץ והלחץ דם עולה,ולכן נדרש הניתוח.כשאמרתי לו שבתפקיד של שוער אני לא מתאמץ כמו שחקן שדה,הוא ביקש ממני לקנות מכשיר שימדוד את הדופק שלי והלחץ דם בעת מאמץ.
    במידה והלחץ דם שלי והדופק יהיו באמת גבוהים,כנראה שאזדקק לניתוח,אך במידה ולא,נוכל למשוך את הניתוח עד ששורש האאורטה יגיע ל 55 ממ.
    כמו שאמרתי בתחילה,הוא לא ידע לכוון אותי לגבי מכשיר מסויים ולכן אני זקוק לעזרה בנושא זה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תגובה

ד''ר ריקרדו תובר
    22/07/2012

ברוך שלום

המלצה לניתוח היא לפי רוחב שורש האאורטה ולא לפי שינוים בלחץ דם .
    לחץ דם גבוה דורש טיפול תרופתי ללא קשר למאמץ שלך .
    במקרה של הרחבה שורש אאורטה בחולה שסובלים ממחלת MARFAN המלצה היא 50 ממ ו לא 55 ממ.מכוון שאתה שוער בכדוררגל קיימת אשפרות כזאת(רזה וגבוה).

ד"ר תובר ריקרדו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו