תוצאות מבחן מאמץ

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תוצאות מבחן מאמץ
    ליאור
    26/12/2012

שלום רב,
    ביצעתי בדיקת מאמץ והכל תקין.
    אולם הרופא אמר לי שאני בכושר גופני מאד נמוך - התייחס למדד הMETS שהמקסימום שהגעתי אליו הוא 13.5.
    אני בן 35, 175 גובה ו 72 ק"ג. בערך פעם בשבוע עוסק ברכיבה על אופניים של כ 25 ק"מ.
    (הייתי קצת מצונן בעת מבחן המאמץ - אולי אין קשר).
    האם מנתון ה METS הנ"ל ניתן להבין שאני באמת בכושר גופני נמוך עד כדי כך כי אמר שבאופן יחסי אני צריך להיות בכושר טוב יותר.

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות מבחן מאמץ

הוספת תגובה

• תוצאות מבחן מאמץ - תגובה

ד``ר רוברט הפנר
    26/12/2012

אתה בכושר גופני גבוה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה - עוד שאלה אם אפשר

ל.
    27/12/2012

תודה רבה על ההתייחסות המהירה וברשותך שאלה נוספת:
    אני מניח שרופא הספורט ראה את סה"כ הבדיקה ואולי היו פרמטרים נוספים שלא אגזול מזמנך לפרטם כאן, אך בכל זאת אבקש להתעכב על נקודה אחת.
    מתוך נק' ההנחה שה א.ק.ג היה תקין לגמרי כפי שציין ואף כתב שמבחן המאמץ היה תקין:
    המבחן היה קצר (על הליכון) - סה"כ 6:50 והסתיים לאחר שלדבריהם הגעתי לדופק מקסימלי בריצה. יש לציין שמבחינתי אפילו לא התנשפתי, לא הזעתי ויכולתי להמשיך כך עוד זמן ארוך הרבה יותר לתחושתי.
    אגב, התחלתי מדופק גבוה של 110 את הצעד הראשון (מלחץ פסיכולוגי קל שיש לי לפני בדיקות כאלו.. בכך אני בטוח, דבר שמוכר לי מס' שנים - בבית במנוחה אני סביב ה 60 - 64).

השאלה: אולי נושא הדופק שציינתי וזמן המבחן יכול היה להצביע על כך?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו