כולס' טוב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כולס' טוב
    ליאורה
    16/05/2007

ד.נ.
    לאחר נטילת סטטין (10 מ"ג) מזה שנתיים, ה-HDL שלי נותר נמוך-גבולי. בדרך כלל 40-43, אך לאחרונה ירד לראשונה אל מתחת לסף ה-40 (ל-39). אומנם, הכולס' הכללי שלי 135, ה-- LDL הינו 80, וטריגליצרידים - 80. האם סך הנתונים הנ"ל מחייב טיפול נוסף (או שינוי טיפול), בהתחשב גם בנתוניי הבאים: אני בן 72, משקלי תקין, תזונתי מאוזנת ואני מקיים פעילות גופנית יומיומית. אני גם מטופל ל-יל"ד והוא מאוזן.
    אודה על תשובתך. א.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כולס' טוב

הוספת תגובה

• הכולס' של א'

ד``ר רוברט הפנר
    16/05/2007

שלום...."א'"
    כל הכבוד לך, אני מאוד מעריך את המודעות שלך, מעצם זה שאתה כל כך מודע ל"טוב" ול"רע" כבר עשית חצי דרך בטיפול מונע יעיל.
    ובכן, אתה למעשה שואל כמה נמוך צריך להיות ה LDL? אני אומר לחולים שלי שהוא צריך להיות פחות מ 100, עדיף פחות מ 70, בסביבות 40. הסטטינים מעלים את ה HDL, רק בפרסומות. אין הבדל בין HDL 40 ל 39, אבל מעצם זה שהוא נמוך אתה מטפל בהפחתת ה LDL. הדברים שאתה עושה להעלאת ה HDL נכונים: פעילות פיזית, דיאטה, ותוסיף כוס יין אדום יבש ביום.
    במידה ואתה נוטל Simvastati או Simvacor המינון המומלץ הוא 40 מג' (גם כמינון התחלתי).
    אז...לסיום, קח 40 מג', שתה כוס יין ותהנה מהחיים,
    ד"ר הפנר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מינון סטטין

ליאורה
    17/05/2007

ד"ר הפנר נכבדי,
    ראשית, תודה על תשובתך המפורטת. שנית, אבקש לקבל הבהרה בשלוש נקודות:
    א. האם מינון של 40 מ"ג סטטין איננו מלווה בתופעות לוואי מסוכנות יותר מ-10 מ"ג - למשל, פגיעה משמעותית בקואנזים Q10? (אני קיבלתי עד כה סטטין 10 מ"ג).
    ב. אם מינון 40 מ"ג לא יעלה לי את HDL,כי אז מה יתרונו לעומת 10 מ"ג?
    ג. אני נוהג לשתות את היין האדום בתוך כוס לימונדה. האם בצורה זו יש בו תועלת, מהבחינה הנ"ל?
    שוב תודה רבה מראש. ליאור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה ל א' (ליאור)

ד``ר רוברט הפנר
    17/05/2007

אם אין תופעות לוואי ל 10 מג' קרוב לוודאי שלא יהיו גם ב 40 מג'. אני חוזר על כך שההמלצה היא להתחיל בסימבסטטין במינון של 40 מג'.
    המטרה בסטטין היא להפחית ב LDL ולא להעלות את ה HDL.
    לא מכיר מחקרים רפואים של יין+לימונדה...צריך לשתות את הצרפתים.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות לוואי

ליאורה
    20/05/2007

ד.נ.
    אבל פגיעה ב-Q10 איננה מורגשת בדרך כלל, אלא רק לאחר שכבר מאוחר מדי כשנגרם נזק בלתי הפיך למערכת הקרדיו-וסקולרית. לכן עדיין לא ברור לי האם הסיכון הכרוך בנטילת מינון גבוה (40 מ"ג סטטין) מוצדק, בהתחשב בכך שהפגיעה איננה מורגשת עד שה"סוסים ברחו מהאורווה". אגב, עליי גם להוסיף שמדי פעם - אחת לכמה חודשים, - יש לי התכווצות שריר ברגל, ואוליי היא נגרמת מנטילת הסטטין (10 מ"ג)? אודה מאוד על התייחסותך להיבט חשוב זה. א.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות לוואי

ד``ר רוברט הפנר
    21/05/2007

א' נכבד שלום,
    אתה מפגין בקיאות אבל רצוי לא לתבלבל בעובדות.
    קו-אנזים Q10 מיוצר בגוף והוא נחוץ לפעילות התאים. כמותו יורדת עם הגיל ובנוכחות מחלות כרוניות כמו אי ספיקת לב, מחלות שריר הלב, מחלות עצבים, סרטן , סכרת, זיהומים שונים, וכו וכו .
    לפי המידע שברשותי מעולם לא הוכח שהירידה עצמה ב Q10 היא הגורם למחלות השונות ותמיד מדברים על הירידה ב Q10 כערך מעבדתי נלווה. בנוסף, מחקרים רבים שבחנו הוספת Q10 לדיאטה לא הוכיחו תועלת כלשהי בכל המחלות.
    תוסף המזון Q10 אינו מומלץ ע"י האיגוד הקרדיולוגי האמריקאי בפרסומים שונים החל משנת 2002 עד כה. גם לא לאי ספיקת הלב.
    לפני שנים בישראל, תוסף המזון Q10 היה מאוד אופנתי אבל הוא ירד ובצדק בשנים האחרונות.
    לא ידוע לי שטיפול בסטטין מפחית את ה Q10. ואם נניח שזה נכון, מה המשמעות? ומניין לך ש 40 מג' סימבסטטין מפחית יותר מ 10 מג' את ה Q10? מה הערך המינימלי המומלץ של Q10? מה ערך ה Q10 אצלך? ואולי גם 10 מג' סימבסטטין , זה יותר מדי? מה הייתה רמת ה Q10 באותם מאות אלפי אנשים שהשתתפו במחקרים השונים של סטטינים, והוכיחו שטיפול נכון בהפחתת Chol. LDL מפחית מספר ארועים קרדיאליים ומאריך חיים?
    לעניות דעתי , הייתה סברה, לא יודע אם מוכחת, שהוספת Q10 לטיפול בסטטינים מפחית כאבי שרירים, וגם אם זה נכון אין זה מוכיח שאי הוספת ה Q10 גורם לפגיעה בשרירים.
    לסיכום, מציע לשים את נושא ה Q10 בצד, הוא קונטרוורסיאלי ולמרות נסיונות חוזרים הוא לא הוכח.
    אשמח לקבל מידע עדכני ומבוסס מדעית בנושא אם ברשותך
    מקווה שהייתי לעזר
    בברכה
    ד"ר הפנר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו