שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    בלה
    10/03/2013

שלום רב,

אני בת 33, מתאמנת מזה שנתיים בביקראם יוגה.
    ביקראם יוגה זה סוג של פעילות גופנית, בה מבוצעים תנוחות יוגה מסויימות בחדר המחומם ל- 38 מעלות חום ולחות של 50%. משך האימון הוא שעה וחצי. אני מתאמנת בין פעמיים לשלוש בשבוע.

אני רוצה להפנות שאלה לקרדיולוגים ולקבל ייעוץ, האם אימון מסוג זה הוא לא בריא/מסוכן?
    אציין שהחימום ביחד עם המאמץ בתנוחות גורם להזעה מוגברת והעלאת הדופק, אך התרגילים הנעשים באימון הם איטיים ביותר ולרוב תרגילי גמישות וכוח.
    בתחילת האימון ובסופו נעשים תרגילי נשימה. במשך כל זמן האימון אני שותה הרבה מים ונחה מדי פעם. אחרי האימון ההרגשה היא טובה.
    האם תרגול מסוג זה יכול להשפיע לרעה על מערכת הלב ובכלל?

אשמח לדעתכם בנושא.

תודה מראש,
    בלה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

ד``ר רוברט הפנר
    10/03/2013

אם את אשה בריאה ולא סובלת מבעיה קרדיאלית ולא לחץ דם כנראה שהסיכון אינו גבוה.
    לדעתי את צריכה לחפש באינטרנט עד כמה מה שתארת נפוץ בעולם כי ברור לך שהפעילות הנ"ל לא נבדקה במחקרים רפואיים. בטוח שלחולי לב, לחץ דם וכו זה לא מומלץ.
    שאלה אחרת (צדדית ולא חשובה) היא למה הדבר הפלצני (סליחה...) הזה מועיל?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

בלה
    10/03/2013

קודם כל תודה על התשובה.

שיטה זו פותחה בארה"ב כנראה כשיטה הנותנת מענה מהיר יותר לבעיית ההשמנה, אם כי האימון מאוד לא קל ודורש כוח סבל רב. פעילות זו נפוצה בעיקר שם וגם תופסת תאוצה בכל העולם.

לשאלתך למה זה מועיל...לטענתם של המדריכים, החום מאפשר לשרירים להימתח בצורה טובה יותר, ולכן פחות פציעות. חימום מזרים את הדם לשרירים ואיברים פנימיים מהר יותר.
    חילוף חומרים יותר טוב בגלל ההזעה המרובה. בגלל הדופק העולה זו נחשבת פעילות אירובית שמסייעת לשריפה יעילה יותר של שומנים.
    ישנה גם טענה שזה טוב לתפקוד הלב והראות, אך כמו שאמרת אין שום מחקר מדעי בנושא ולכן רציתי לשמוע דעה של מומחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו