אי ספיקת המסתם המיטרלי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אי ספיקת המסתם המיטרלי
    תומר
    03/02/2014

שלום רב,

שלשום בערב אישפזו את אמא שלי בבית חולים בלינסון לאחר שקיבלה הפניה למיון עקב התקף אסטמה חזק עם דפיקות מהירות בלב וכאבי בטן היא אישה בת 57 ובריאה בד"כ לא נוטלת תרופות וללא רקע קודם לבעיות בלב (סובלת מאסטמה כ-10 שנים .)במיון עשו לה צילומים וחשדו שמדובר בבצקת בריאות .
    היום שוחחתי עם הרופא תורן שהיה שם והוא טען שבבוקר עשו לה אקו לב ושיש לה גם בצקת בריאות וגם היה לה פירפורים בלב ביומים שהיא שם וגם אי ספיקת במסתם המיטרלי .

1. האם זה הגיוני שהיא הגיעה בלי שום רקע לבעיות בלב ואלו הממצאים?
    2. מה המשמעות של הממצאים הנ"ל ומה הטיפול סיכונים סיבוכים וכו'

תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אי ספיקת המסתם המיטרלי

הוספת תגובה

• אי ספיקת המסתם המיטרלי - תגובה

ד``ר רוברט הפנר
    03/02/2014

תומר
    זה לא עינין של הגיון. יכול להיות שאולי גם בעבר כשהרגישה קוצר נשימה לא היה מדובר בהתקף אסטמטי?
    עם עובדות קשה להתווכח. יש לה אסטמה וגם כנראה בעיות נוספות שאולי עכשיו של הכל ביחד זה בא יותר לידי ביטוי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אי ספיקת המסתם המיטרלי

תומר
    09/02/2014

תודה על התשובה , היתה לי שיחה עם מנהל המחלקה בקשר למצבה והוא טען שבאופן חד משמעי האקו שלה מראה שיש בעיה בשני המסתמים. כנראה, שתצטרך לעשות צינטור אבחוני וניתוח להחלפתם כי לא ניתן לתקן! מצד שני הוא טוען שמצבה השתפר, שהיא נאיבית לתרופות ואולי יצליחו " להפוך" אותה. הוא הציע 2 אפשרויות:
    א. להכניס אותה מיד לצינטור ומשם לניתוח החלפת המסתמים
    ב. לשחרר אותה הבייתה עם טיפול תרופתי ( כולל פרדקסה לדילול הדם)והם יזמנו עוד שלושה שבועות לעשות אקו לב ולבדוק את מצבה ואז יקבלו החלטה מה לעשות צינטור , מעקפים וכו' יש לי מספר שאלות :
    א.אם בכל מקרה הם יודעים בוודאות שיש לה בעיה במסתמים האם לא עדיף " לגמור" עם זה ולבצע את כל הטיפולים כבר עכשיו?
    ב.האם יתכן שיגלו בעוד שלושה שבועות שהטיפול התרופתי מספיק ולא יצטרכו להגיע לצינתור וניתוח בכלל ?
    ג.במידה ונחליט לשחרר אותה ולדחות את הצינטור האם הדבר לא מסוכן כאשר יודעים בוודאות שהמסתמים שלה לא תקינים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אי ספיקת המסתם המיטרלי - תגובה

ד``ר רוברט הפנר
    10/02/2014

תומר
    לא באמת חשבת שאני יכול ליעץ לך.....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו