חג שמח!

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חג שמח!
    מאיר
    03/06/2014

לפני כשנה התגלתה באופן אקראי אאורטה עולה מורחבת 5 סמ. מאז עברתי 3 בדיקות אקו ללא שינוי בממצא.אחד המנתחים שביקשתי את דעתו המליץ לחכות עד לגודל 55 סמ או שינוי של 3 ממ מבדיקה לבדיקה. ביקשתי חוות דעת נוספת ממנתח אחר שהמליץ על ניתוח עכשיו בטענה שעובי האאורטה די גדול לגובהי שהינו 174. המסתם שלי 3 עלים ובריאותי תקינה בדרכ עם שמירה על ערכי לחץ דם. כמובן שאני עובד עצות ומעגל זה של חוות דעת אחת לשניה לא מוסיף בריאות. אוסיף ואומר שאני בן 54 , ושני המנתחים ידועים ומכובדים בתחום.אשמח אם אעזר בדעתכם המלומדת למצוא את דרכי בחשיכה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חג שמח!

הוספת תגובה

• חג שמח! - תגובה

ד``ר רוברט הפנר
    04/06/2014

חובה להשלים בירור עם CT או MRI
    ההמלצות המקובלות כרגע מדברות על 55 ממ׳ לפחות במסתם תלת עלי.
    יחד עם זאת יש לשקול פראמטרים נוספים ולהתיחס לאורך ההרחבה, כלומר מהשורש או לא ואם מערב את כלי הדם הגדולים בקשת האאורטה.
    בנוסף ״גורמי סיכון״ כמו משפחה, מקרי מוות לא מוסברים וכו וכמובן תפקוד המסתם האאורטלי
    אני מציע לך להתיעץ עם קרדיולוגים ולא כירורגים. אליהם תלך אחרי החלטת הקרדיולוג
    חג שמח ובהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו