ASD

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ASD
    רועי
    13/04/2008

שלום רב!
    בגיל 10.5 עברתי ניתוח ASD לתיקון פגם בחייץ הבין עלייתי (חורים שנסגרו באמצעות תלאי פריקרד). הניתוח עבר בהצלחה מלאה דהיינו, החורים נסגרו לחלוטין. כיום אני בן 29.5 ומאז ועד היום הכל תקין.
    כיום יש לי מערכת זוגית רצינית, וכתוצאה מהניתוח נוצרו כמה בעיות עם משפחתה של חברתי. אמא שלה מפחדת מאוד שמה משהו יכול לקרות לי ומן הסתם מעבירה את פחדיה לבתה (לחברתי). היא התייעצה עם רופא המשפחה שלהם, וזה אמר כי אני חשוף או אהיה חשוף לסיבוכי לב ולהתקפי לב בסבירות גבוהה יותר מאדם רגיל (אני לא מעשן, ובעל גזרה חטובה יחסית) במהלך השנים התייעצתי ודברתי עם מס' קרדיולוגים במהלך הביקורות השגרתיות ומעולם לא הוזכרו אי אלו סיכונים אליהם אני חשוף אלא להיפך, נאמר לי שאני לא מוגבל ושהלב שלי עובד כמו כל לב אחר. רציתי לדעת האם יש אמת כלשהי בנוגע לסיכונים עליהם דיבר רופא המשפחה? האם במצב הנורמלי בו אני חי קרוב ל- 20 שנה ללא שום בעיות, חברתי ומשפחתה יכולות להיות רגועות? נ.ב גם הנושא הגנטי מטריד אותן מאוד, וחשוב לומר כי אני היחיד במשפחה הקרובה והמורחבת שיש לו פגם כזה.

תודה מראש על ההקשבה, מחכה לתשובה בתקווה שהמציאות אופטימית יותר...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ASD

הוספת תגובה

• ASD

ד''ר ריקרדו תובר
    13/04/2008

רועי שלום
    אין קשר בין ASD ולהתקפי לב.הסבירות לא יותר גבוהה מאדם רגיל.
    אתה ,חברה ומשפחתה יכולים להיות רגועים.

בהצלחה

ד"ר תובר ריקרדו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו