פיאנוח תוצאות מיפוי לב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פיאנוח תוצאות מיפוי לב
    רון
    01/09/2014

שלום רב

שמי רון בן 32 לפני בערך 3 חודשים עברתי שתי הקפי לב ודום לב (VF) נתנו לי מכות חשמל והוכנסתי דחוף לצינטור הוכנס סטנד אחד ובלון אחד לאחר כחודשיים מיום הצינטור התחיל כובד בחזה וכאבים בידיים בזמן מאמץ ובמנוחה נרגע הכל הופנתי לעבוד בדיקת מיפוי לב ספקט במאמץ כבר בהתחלת הבדיקה התחילו כאבים שהלכו וגברו ובא.ק.ג היה צניחות של ST קיבלתי את התוצאות ואין לי מושג מה זה אומר ויש לי תור רק עוד חודשיים לקרדיולוג.

אשמח אם תעזרו לי לפרש אותם

(הסטוריה רפואית לפני 7 שנים התקף לב ראשון)

תוצאות:

לחץ דם במנוחה: 130/90 דופק:100 78% מהדופר המירבי לגילו. משך זמן ביצוע המאמץ : 5:19 דקות

תלונות הנבדק: לחץ בחזה הולך וגובר.

שינויים בא.ק.ג לאחר מתן דיפירידמול: צניחות ST 1 ממ'

ממצאי המיפוי: נצפה פגם מילוי הפיך חלקית תחתון

LVEF לאחר דיפירידמול 50%. LVEF במנוחה 56%. הרחבה זמנית של חדר שמאל לאחר מתן דיפירידמול. קליטה ריאתית תקינה.

לסיכום: ממצאי המיפוי יכולים להתאים לאוטם תחתון עם שארית איסכמיה בחומרה בינונית ובגודל בינוני מסביב. טריטוריה של RCA.

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פיאנוח תוצאות מיפוי לב

הוספת תגובה

• פיאנוח תוצאות מיפוי לב - תגובה

ד``ר רוברט הפנר
    01/09/2014

מציע שתתיעץ עם הקרדיולוג שלך כי הוא מכיר את מצב העורקים שלך. מה סגור ומה פתוח. אז ניתן יהיה להחליט מה משמעות תוצאת המיפוי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התגובה המהירה

רון
    02/09/2014

תודה רבה על התגובה המהירה.

לאחר הצינטור ביררתי עם הרופא המצנטר בבית החולים ונאמר לי שאין לי עוד חסימות ושהם פתחו הכל. וגם שהייתי בבדיקה אצל הקרדיולוג שאלתי מה המשמעות של הכאבים במאמץ עם כל העורקים פתוחים ונאמר לי שאכן הכל פתוח ואין חסימות אבל אמר שבגלל הכאבים שאני יעשה מיפוי לב בשביל לראות מה מצב הסטנדים.
    כל העורקים פתוחים בגלל זה לא הבנתי מה הפירוש של התוצאות של המיפוי.
    יש חסימה חדשה? חייב לראות קדיולוג בהקדם או שאני יכול לחכות לתור שיש לי בעוד חודשיים?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התגובה המהירה - תגובה

ד``ר רוברט הפנר
    02/09/2014

לא צריכים להיות לך כאבים. מציע שתפגש עם הקרדיולוג שלך בהקדם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו