מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סימפטומים בריצהיוני14/09/2014
ד"ר שלום,
אני בן 35, רזה, לא מעשן, אוכל יחסית בריא (כמעט ללא בשר וללא אוכל שמן), פעיל ספורטיבית - אופניים בתדירות כמעט יומיומית לעבודה וריצה של כ-4 פעמים בשבוע, כל פעם 7.5 קמ.
אני דואג להיות במעקב מדי כמה שנים מ-2 סיבות - 1) לאבי יש היסטוריה לבבית (קיבל התקף בגיל 45 ומאז עבר עוד 2 צינתורים), 2) יש לי היסטוריה של המון שנים של שרירים תפוסים בשכמות שמקרינים לעתים על יד שמאל ועל החזה. ולכן כדי להיות בטוח שזה לא עניין קרדיאלי, אני דואג להיות במעקב.
בפעם האחרונה - לפני כחצי שנה, עשיתי בדיקות דם שהיו מעולות ומבחן מאמץ שהיה גם מעולה - הגעתי לשלב המאמץ האחרון, METS - 20. הדבר היחיד שגילו לי זה "גשר בלב".
מכל מקום, בפעמיים האחרונות שרצתי והגעתי בשלבים מסויימים לדופק של 170 היה לי טיפה קשה לנשום. קצת קשה לי להסביר את זה - זה לא שהרגשתי חנק בחזה, רק בנשימה דרך האף. דרך הפה זה היה טוב יותר (ואני לא מצונן :) ). כבר הגעתי בעבר לדפקים כאלו אבל עכשיו אני מגיע לדופק כזה לאורך כ-2 דקות בכל אינטרוול ואיפה שהוא באמצע יש לי את ההרגשה הזו - שעוברת גם במהלך שתי הדקות האלו.
בכל מקרה, ברגע שהדופק יורד - אין לי בעייה ועובדה שאני גם ממשיך להגיע לאינטרוולים האלו.
חוץ מזה - אין לי תחושות מיוחדות של כאבים, חולשה, בחילות, סחרחורות....
אשמח לקבל את עצתך לגבי מה זה יכול להיות ואם כדאי לעשות משהו.
דרך אגב, אמרו לי אחרי מבחן המאמץ שיכולים להיות לי כל מיני תחושות במאמץ בגלל ה"גשר בלב" ולא בעייה קרדיאלית אחרת
תודה מראש,
יוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימפטומים בריצה - תגובה
ד``ר רוברט הפנר14/09/2014למה התכוונו המשוררים ב ״גשר בלב״
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגשר בלב
יוני14/09/2014לעורק שעובר בתוך השריר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגשר בלב - תגובה
ד``ר רוברט הפנר15/09/2014...וזה אובחן בארגומטריה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגשר בלב
יוני15/09/2014כן באולטאסאונד שעושים במבחן מאמץ
תודה רבה על כל התשובות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
נטילת כדורים וקיום יחסי מין
תוצאות בדיקות אקו וארגומטריה - האם יש מה לחשוש?
פיענוח בדיקת אקו לב אישה בת 73
מיפוי לב ו-hot spot במעיים מה זה אומר?
הפרעת SVT היא גורם סיכון בקורונה?
דליפה קלה-בינונית במסתם מיטראלי וקורונה
הידבקות בקורונה וסיבוכים לבביים
האם יש צורך בנטילת אספירין?
וירוס קורונה - אזהרת משרד הבריאות וקבוצות סיכון
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)