ממצאי MRI ו - PFO

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ממצאי MRI ו - PFO
    רות
    17/07/2015

שלום רב,
    אני בת 57 ולפני כשנה וחצי הודגמו בבדיקת MRI מוח מוקדי אות חריגים בודדים בחומר הלבן, לא ספציפיים, יתכן מאטיולוגיה של מיקרואנגיופטיה, ואז הוחלט לתת לי אספירין 75 (נרשם קרטייה האם זו אותה תרופה?), לאחר שנישלחתי לתל השומר נעשה בירור מקיף והתגלה חור במחיצות הלב PFO, אני במעקב אצל קרדיולוג, מי שנתן לי את האספירין זה הניורולוג, האם יש הצדקה לקחת את האספירין רק בגלל המוקדים במוח או שחייבים בגלל החור במחיצות? האם זה הטיפול המתאים, כשגילו את המימצא הייתי אצל רופא מומחה למומי לב מבוגרים, שאמר שאני לא צריכה לקחת דבר חוץ מחומצה פולית פעמיים בשבוע, תקופה ארוכה סבלתי מכאבי בטן, נעשו בדיקות והכל תקין, מה שהומלץ ע"י הניורולוג לקחת פלוויקס, האם אפשר לקחת את התרופה הזו לתקופה ממושכת גם כשלא היה אירוע מוחי או לבבי? מה ההבדל בין פלוויקס לאספירין?
    תודה רבה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ממצאי MRI ו - PFO

הוספת תגובה

• ממצאי MRI ו - PFO - תגובה

ד``ר רוברט הפנר
    19/07/2015

אם לא היה ארוע מוחי והממצא ב MRI בלתי ספציפי ה PFO לכשעצמו אינו מצריך לא אספירין ולא פלויקס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סטטינים

רות
    20/07/2015

ד"ר תודה רבה על התשובה המהירה, אציין בנוסף שאני מטופלת בסטטינים, רק שלוש פעמיים בשבוע הקולסטרול מאוזן...האם זה משנה את הסיפור.
    תודה שוב...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סטטינים - תגובה

ד``ר רוברט הפנר
    20/07/2015

ממש לא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו