כולסטרול גבוה ודיאטת השמנה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כולסטרול גבוה ודיאטת השמנה
    מיה
    03/05/2008

שלום רב,
    אני בת 35 וסובלת מכולסטרול גבוה. הדבר גנטי שכן אמי סובלת מכולסטרול גבוה מאוד ומטופלת תרופתית. הכולסטרול שלי לא גבוה מספיק כדי לקבל טיפול תרופתי, עדיין, אך אני במעקב וחוזרת על בדיקות הדם מדי מספר חודשים בקופ"ח. מלבד זאת אני חולה כרונית ונמצאת בתת-משקל, כך שאני למעשה בדיאטת השמנה עתירת קלוריות ושומן.
    רציתי לשאול אם יש דיאטה שכדאי לשמור עליה כדי למנוע את עליית הכולסטרול? במצב כזה, איך רצוי לשלב דיאטת השמנה עם דיאטה מתאימה לכולסטרול גבוה?
    תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• דיאטה

ד``ר רוברט הפנר
    03/05/2008

מיה
    את לא מוסרת מספיק פרטים, כמו כמה הכולסטרול שלך, למה את בתת משקל וזקוקה לתזונה שאת מציינת.
    הכולסטרול ברובו הגדול תלוי ביצור בכבד לכן יש אנשים שמנים עם כולסטרול נמוך ולהפך כמו במקרה שלך כנראה.
    לא מסכים עם המושג "מספיק גבוה" כדי לקבל טיפול תרופתי, יחד עם זאת צריך לעשות הערכה של גורמי הסיכון הקרדיווסקולריים (לב וכלי דם) כדי להחליט על הצורך בטיפול התרופתי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו