מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם התופעה מסוכנת ומה ניתן לעשות?מישהי26/10/2015
שלום,
בת 26,בריאה.לא מעשנת,לא נוטלת גלולות.מזה זמן רב (5 שנים) סובלת מדופק מהיר מאוד ותחושת קושי לנשום כאשר אני עולה במדרגות או הולכת מעט מהר יותר מקצב הליכה איטי.בדיקות דם תקינות ,הולטר לחץ דם מלפני 4 או 5 שנים תקין, עשיתי הולטר לב שיצא תקין,אקו לב שיצא תקין ואקו לב במאמץ (לפני 3 שנים) שיצא תקין למעט לחץ דם גבוה במנוחה(145/96). הרופא אמר שככל הנראה זה מלחץ. הדופק המהיר מאוד בכל מאמץ קטן+תחושת הקושי בנשימה מפריעה לי מאוד מאוד בחיי היומיום ומפחידה מאוד. אני ממש מרגישה שאני הולכת להתעלף או למות במצבים בהם הדופק מאוד מהיר. רופא אחר אמר שיש תופעה כזאת אצל נשים צעירות עד גיל 30 בערך.מה לדעתך הבעיה ומה ניתן לעשות עוד שלא עשיתי?המצב בלתי נסבל!! האם זה לא מסוכן שאני ממשיכה (בסבל רב!) לעשות פעילויות עם דופק כל כך גבוה ותחושת קוצר נשימה ותחושה כללית רעה???האם יכול להיות מצב בו אני אתעלף מהדופק המהיר? הקרדיולוגים אומרים שהם לא רואים בעיה בלב ובזה זה נגמר. אבל הסבל ממשיך!!. האם זה מסוכן שאני אמשיך לעשות פעילויות יומיומיות רגילות עם דופק כל כך גבוה? אני יכולה להתעלף/למות?
ד"וח אקו לב מאמץ:
ממצאים עקריים באקו מנוחה:
חדר שמאל בגודל תקין (37/23 מ"מ).אין עדות להיפרטרופיה (8/8 מ"מ).התכווצותו הגלובלית והאזורית בטווח הנורמה.גודל ותפקוד תקין של חדר ימין.מבנה ותפקוד המסתמים תקין. תפליט פריקרדיאלי מינימלי. ללא עדות לקוארקטציה של האורטה בדופלר.
מהלך הבדיקה:
דופק מנוחה-114 שיא מאמץ-175 (89%)
לחץ דם(מ"מכ)מנוחה-145/96 שיא מאמץ-166/89
הנבדק ביצע מאמץ מדורג על מסילה לפי פרוטוקול ע"ש: BRUCE
המאמץ הופסק אחרי: 10 דקות,בעומס של 12.8 METS
עקב:עייפות
תוצאות: דיווחה על קוצר נשימה מתחילת המאמץ (ללא סימנים של דיספניאה של ממש).סטורציה באויר חדר בשיא הדופק 98-99% ל.ד גבוה במנוחה (יתכן מרכיב התרגשות)
שינויים בא.ק.ג מאמץ: לא נראו שינויים איסכמיים.ללא אריתמיות במהלך הבדיקה.
סכום אקו לב במאמץ: במאמץ בעומס גבוה ובדופק תת מירבי מראה שיפור גלובלי ואזורי בהתכווצות חדר שמאל. אין סיגנל TR בגמר המאמץ למדידת הלחץ הריאתי. המאמץ לווה בקוצר נשימה (ללא רושם קליני לדיספניאה אובייקטיבית וללא עדות לדהסטורציה).ללא שינויים איסכמיים נלווים באק"ג.לסיכום,תגובה קונטרקטילית טובה של חדר שמאל למאמץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם התופעה מסוכנת ומה ניתן לעשות? - תגובה
ד``ר רוברט הפנר27/10/2015בעיה שנמשכת כל כך הרבה זמן לא תפתר באינטרנט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
נטילת כדורים וקיום יחסי מין
תוצאות בדיקות אקו וארגומטריה - האם יש מה לחשוש?
פיענוח בדיקת אקו לב אישה בת 73
מיפוי לב ו-hot spot במעיים מה זה אומר?
הפרעת SVT היא גורם סיכון בקורונה?
דליפה קלה-בינונית במסתם מיטראלי וקורונה
הידבקות בקורונה וסיבוכים לבביים
האם יש צורך בנטילת אספירין?
וירוס קורונה - אזהרת משרד הבריאות וקבוצות סיכון
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)