מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה לגבי קצב לבניב08/05/2008
היום שחיתי מס' בריכות ובאמצע השחייה עצרתי ושמתי לב שהלב שלי דפק בקצב מסויים, אחרי כמה פעימות הייתה הפסקה של שנייה וחצי-שתיים (כאילו פעימה חסרה) ואז דפיקות סדירות ואז שוב פעם קצב מאוד איטי (פעם נוספת בה שוב היה מרווח של שנייה וחצי-שתיים בין 2 פעימות) ואז שוב דפיקות אבל לא סדירות. לאחר זמן מה הקצב חזר להיות סדיר. זה בסדר/נורמלי?
בנוסף, בימים האחרונים היו לי מעין דקירות כואבות בדיוק באזור של הלב בזמן נשימות עמוקות, שאיפות חזקות וכפיפות בטן שאני מבצע מדי פעם אך לפעמים הכאבים באים לגמרי מעצמם גם במצב מנוחה. בפורום אחר אמרו לי שזו דלקת. אציין שבימים האחרונים אני מעט לחוץ יותר מבחינה נפשית והצטברות די משמעותית של חוסר שעות שינה הייתה בסמוך מאוד לתחילת הכאבים. מהי הסיבה לכאבים? (אני מאמין שאין קשר בין זה לבין הפסקה הקודמת, אך רק כדי להסיר ספק).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קצב
ד``ר רוברט הפנר08/05/2008ניב,
קשה לומר, צריך לראות אקג, לבדוק אותך, מציע שתפנה לרופא המשפחה או קרדיולוג.
אתה לא מציין את גילך, אבל אם אתה בסביבות ה 20, בריא, ייתכן גם ומתח גורם לתחושותיך, אבל עדיף שתבדק.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוסיף פרטים כדי להבהיר את התמונה
ניב09/05/2008אני בן 20 ורזה (כמו כל המשפחה שלי) ומגיל 13 אני שוחה בתדירות של פעמיים בשבוע. מאז הגיוס המשכתי לשחות מדי פעם ובחודשים האחרונים מס' פעמים בשבוע באורך של כחצי שעה לאימון.
אף פעם לא היו לי תחושות פיזיות שליליות שאני יכול לקשר אותן לחוסר הסדירות שהבחנתי בו אתמול (ואולי עוד פעמים בעבר, אני לא ממש זוכר).
לפני כמה שנים הייתה תקופה שבה קרו לי כמה מקרים בהן אחרי אימון שחייה הרגשתי תחושה מוזרה יחד עם הרבה "נמלים" מול העיניים, אבל בצורה די חזקה. הבנתי שאולי זה קשור ללחץ דם. בכל מקרה, חוץ מזה כלום.
האם לא תיתכן אי-סדירות זמנית (באופן שציינתי בהודעה הקודמת, שבאמצע אפילו יש מרווח גדול יחסית בין פעימות) בדפיקות הלב במעבר בין דופק מהיר של שחייה לדופק איטי של סיום התאוששות ומנוחה? זה משהו שנחשב לחריג?
חוסר הסדירות היה כחצי דקה/דקה (או קצת יותר) מרגע תחילת ההפסקה לאחר כמה בריכות. בזמן תהליך ההתאוששות שבו הדופק אמור להנמיך בהדרגה לקראת מצב מנוחה. אני לוקח סיכון אם לא אלך להיבדק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
נטילת כדורים וקיום יחסי מין
תוצאות בדיקות אקו וארגומטריה - האם יש מה לחשוש?
פיענוח בדיקת אקו לב אישה בת 73
מיפוי לב ו-hot spot במעיים מה זה אומר?
הפרעת SVT היא גורם סיכון בקורונה?
דליפה קלה-בינונית במסתם מיטראלי וקורונה
הידבקות בקורונה וסיבוכים לבביים
האם יש צורך בנטילת אספירין?
וירוס קורונה - אזהרת משרד הבריאות וקבוצות סיכון
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)