מומים מולדים ואנטיביוטיקה לפני טיפול שיניים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מומים מולדים ואנטיביוטיקה לפני טיפול שיניים
    שחר
    24/03/2016

שלום,
    אני בת 23, נולדתי עם שסתום ריאתי מוצר, חור בין העליות, ורשרוש בלב. הייתי במעקב שנתי כל הילדות אך לא ביצעתי בדיקת מעקב בערך שלוש שנים אז איני יודעת מה בדיוק המצב אבל אני מרגישה בסדר והבדיקות השגרתיות (דם) תקינות.
    אני צריכה לעבור טיפול שיניים (סתימה קטנה) וידוע לי שמומלץ לקחת כמות של 4 כדורי מוקסיפן לפני הטיפול. הייתי מאוד מעדיפה להימנע מהכמות הגדולה של האנטיביוטיקה ורציתי לשאול עד כמה זה נחוץ וחשוב לקחת את הכדורים? או שאולי אפשר לוותר על זה? האם יש איזושהי חשיבות לביצוע בדיקת מעקב לפני טיפול השיניים? משהו שאולי יוכל להעריך את הסיכון של לא לקחת אנטיביוטיקה? או שזה לא ישנה? תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מומים מולדים ואנטיביוטיקה לפני טיפול שיניים - תגובה

ד``ר רוברט הפנר
    24/03/2016

הטיפול האנטיביוטי מיועד למומים כחלונים, במיקרים מסוימים אחרי ניתוחים של מומי לב ושסתומים מלאכותיים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מום כחלוני

שחר
    24/03/2016

מה זה מום כחלוני?
    האם המומים שציינתי נמנים במקרים בהם חובה לקחת אנטיביוטיקה? לא עברתי ניתוח מעולם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מום כחלוני - תגובה

ד``ר רוברט הפנר
    25/03/2016

זהו מום שלא מאפשר חימצון דם תקין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם זה מה שיש לי?

שחר
    25/03/2016

אני מצטערת אני לא מבינה לעומק כל מום שיש לי ואיני יודעת לקבוע..
    יש לי מסתם ריאתי מוצר, רשרוש בלב, וחור בין העליות.
    אלו מהבעיות שמצריכות אנטיביוטיקה לפני טיפול שיניים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו