פירוש תוצאות בדיקה אקו דופלר במנוחה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פירוש תוצאות בדיקה אקו דופלר במנוחה
    אני
    04/08/2016

שלום, אני בת 27. כשנה אני סובלת מטיקטוקים שנשמעים כאשר הפה שלי פתוח, בקצב הדופק. הטיקטוקים לרוב לא קיימים במנוחה ומתגברים ומופיעים במצב פעילות גופנית. מדור ברעש סובייקטיבי שגם הסובבים שומעים אותו. הטיקטוקים התגברו במהלך השנה והם מופיעים יותר. הייתי אצל מספר רופאי א.א.ג כי חשבתי שהבעיה היא מהגרון, אבל רק האחרון טען שמדובר במסתמים של הלב שמשמיעים את הרעש הזה שנשמע מחלל הפה והגרון. בנוסף אני סובלת מפליפיטציות ולפעמים מרגישה שיש לי חוסר באויר.
    בדיקת א.ק.ג במנוחה יצאה תקינה. בבדיקת אקו דופלר שעשיתי במנוחה נמצאה התוצאה הבאה: "חדר שמאלי בגודל תקין, תיפקוד גלובלי ואיזור של חדר שמאל תקין, תבנית המילוי תקינה, ללא הגדלה של העלייה השמאלית, חדר ימין תקין בגודלו ובתיפקודו.
    חשד למסתם אאורטלי ביקוספידלי, אי ספיקה אאורטלית קלה +אי ספיקה מיטרלית וטריקוספידלית מינימלית, אין עדות ליתר לחץ דם ריאתי."

1. אשמח לקבל הסבר מה פירוש תוצאות הבדיקה והסבר המונחים הרפואיים.
    2. האם אני נדרשת לעשות אקו לב גם במאמץ וגם בדיקת א.א.ג במאמץ?

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• פירוש תוצאות בדיקה אקו דופלר במנוחה - תגובה

ד``ר רוברט הפנר
    04/08/2016

איך את מתכוונת לעשות בדיקת אאג במאמץ
    תוצאת האקו אינה מסבירה את הטיקטוקים
    בגלל המסתם הביקוספידלי את צריכה להיות במעקב קרדיולוגי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו