מועקה בחזה בעיה לבבית?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מועקה בחזה בעיה לבבית?
    יוליה
    13/09/2016

שלום
    אני בת 28, בריאה חוץ מתסמונת מעי רגיז ותת משקל...אחות במקצוע
    מדי פעם סובלת מהתקפי קוצר נשימה המופיעים בפתאומיות במנוחה שיכולים להימשך כמה דק'- שעות ועוברים באופן עצמוני. ההרגשה היא של חוסר אויר כמו אחרי ריצה רק זה מופיע במנוחה. לרוב זה מלווה גם בהרגשה של צרבת ולעיתים חולשה.
    בשנה וחצי האחרונות היו 3 מקרים שבהם אחרי פעילות גופנית משמעותיות יותר מהרגיל (כגון ריצה של כמה מטרים לאוטובוס, הליכה מהירה עם תיק כבד, עליה של כמה קומות וכו') הופיע קוצר נשימה משמעותי, כאב לוחץ בחזה , מצב של טרום עילפון (כולל בחילה, חולשה קיצונית ושחור בעיניים), נימול של הידיים וחוסר יכולת להמשיך בפעילות . בד"כ מצב זה עבר לאחר הפסקת הפעילות וכמה דק של מנוחה בישיבה.
    אתמול לאחר התרגשות מאירוע מסוים שהיה במהלך היום, בערב כשהייתי במנוחה פתאום התחלתי להרגיש מועקה בחזה וקוצר נשימה שהפך להיות די משמעותי (ממש התנשפות כמו אחרי ריצה). המועקה בחזה די מהר הפכה להרגשה של צרבת חזקה, התחלתי להרגיש חולשה והתכסיתי כולי בזיעה. הלכתי לישון נרדמתי. ישנתי כל הלילה בלי הפרעה.. בבוקר התעוררתי ושוב התחילה לי הרגשה של קוצר נשימה (קצת יותר חלש מאתמול) וצרבת .
    בדיקות דם שלי תקינות- כולל שומנים בדם, אין גורמי סיכון לבביים במשפחה. לפני חודשיים עשיתי אקג (לא בזמן קוצר נשימה) והיה תקין. אני לא עוסקת בספורט ואורח חיים די לוקה מבחינת פעילות גופנית...
    השאלה מה זה יכול להיות? האם בעיה לבבית? האם יכול להיות קשור לתת משקל (BMI שלי 15) . האם כדאי לעשות בדיקות נוספות או פשוט להתעלם ולשייך את זה ללחצים נפשיים?
    תודה רבה!
    נעמה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מועקה בחזה בעיה לבבית?

הוספת תגובה

• האם בעיה לבבית? - תגובה

ד``ר רוברט הפנר
    13/09/2016

מציע שתפני לעזרה רפואית בזמן שזה קורה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו