אאורטה עלתה ל4.6 לאחר ניתוח לב שנכשל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אאורטה עלתה ל4.6 לאחר ניתוח לב שנכשל
    אדי
    17/09/2016

בן 40 לפני כשנה ניתח תיקון מסתם מיטראלי שנכשל ( מציין תקופה ארועה לאחריו נטלתי פרדניזון וקולחיצין במינון גבוה בשל פריקרדיטיס ) - נתפרה טבעת שחלקה השתחרר תפקוד עדכני אובחן כבינוני קל ( לפני חצי שנה אובחן באקו באותו בי"ח כבינוני קשה כך שנרשם שיפור ) . יש עליה באאורטה העולה בבדיקה אחרונה 4.6 לפני חצי שנה 4.2 ולפני כשנה 3.8 ( !!) האם זה יתכן שהדרדור בגלל אותו ניתוח מסתם שעברתי ? אני מתאמן במכון שיקומי פעמיים בשבוע - אימון יחסית קל מעט אופניים הליכה מהירה עד לריצה קלה מאד לגבי משקולות האם אסור לי גם משקלים קלים ? ( 5 קילו מכל צד ) או שמותר משקל קל פשוט אסור תנוחות מסוימות עם המשקולת ? מעבר לזה לחץ דם תקין לא מעשן . האם יש דרכים לעצור את ההידרדרות של האאורטה ןאפילו להחזיר את הגלגל ולשפר אפילו במעט ( בדומה למצב המסתם שהמדד השתפר מעט ) ? חשו במאד לציין שעברתי בירור אם יש לי מרפאן ( גנטי) התברר שאמנם אין מרפאן אך יש מחלה גנטית דומה משדה קרוב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אאורטה עלתה ל4.6 לאחר ניתוח לב שנכשל - תגובה

ד``ר רוברט הפנר
    17/09/2016

אתה צריך מעקב הדוק ולעתים קרובות של קוטר אאורטה כי ההתרחבות מהירה מאוד
    מאמץ פיזי ארובי בלבד ומתון ולגבי כוח - יש להמנע לחלוטין למעט האין ברירה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו