מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפרעות קצב בן 26חנניה20/03/2017
שלום וברכה,
בן 26 במשקל תקין וגובה 1.9.
מגיל 14 לאחר נטילת ריטלין LA סובל מהתקפי יתר לחץ דם עד היום (לא מטופל תרופתית) טענה לאחר בירור מקיף שמערכת הסימפתית רגישה אצלי ועקב סטרס/לחץ/חרדה לחץ הדם עולה משמעותית עד 190/100.
בבירורים רפואיים נשללו כל בעיות בכליות, איסוף לקטאכולמינים תקין, בדיקות דם ולבוטת תריס-תקין.
תוצאות מבחן ארגומטריה במאמץ- תקין כושר טוב, תגובת לחץ דם תקינה, ללא תלונות לבביות, אין עדות לאיסכמיה במאמץ שבוצע, הדיקה תקינה הגיע לדופק מאמץ 85%.
הולטר לחץ דם-תקין עליות מזעריות ללא עדות לבעיה קבועה.
הולטר לב-מהירות מינימאלית-49 בלילה.
מקסימלית-116.
ממוצע-66.
נצפה אירוע אחד של סינוס טכידרקדיה בשעה 14:00 עד 116 פעימות.
אקו דופלר לב-תקין לחלוטין.
כל המסתמים תקינין והלב בגודלו תקין.
אין עדות לנוזל פריקרדיאלי.
דפנות עובי תקין.
תפקוד דיאסטטולי חדר שמאל-תקין.
פרוזדורים וחדרים תקין בגודלם.
חדר ימין תקין בגודל ותפקוד.
כלל הבדיקות ברוך ה' תקינות!
למרות זאת מידי פעם הנני מרגיש פעימות מוקדמות.
ולאחרונה חש תחושת של "פרפור" בלב למשך 5-6 שניות עם תחושת מחנק בגרון וקצה הלב חוזר להיות רגיל כמו שהיה בשנייה אחת.
ממש הרגשה של דופק בעוצמה חלשה במהירות של 160 פעימות לפחות למשך כמה שניות וברגע אחד הכל נעלם והדופק חוזר להיות 60.
מה האבחנה לדברים מסוג זה?? בהולטר לא מוצאים כלום.
כל מה שאני מתאר מגיע ללא מאמץ ובעיקר במצב שכיבה וללא כל לחץ או סטרס.
הפעימות המוקדמות הן מידי פעם ופחות מטרידות אותי מאחר והנני יודע כי הן על רקע של לחץ ומתח.
ברצוני להוסיף ולהגיד כי אני באמת בחור לחוץ וחיי חיים מלאי מתח ועצבים לצערי, לומד באוניברסיטה ועובד המון.
האם כל הענין באמת על רקע של לחץ ומתח או שאולי ומדובר בעניין לבבי.
כל הבדיקות לאורך התקופה מגיל 14 תקינות לחלוטין!
ואני מבצע מדידות של לחץ דם בבית לעיתים קרובות וגם במרפאה בקופת החולים והוא תקין כברכ מאחר ולמדתי להתמודד עם עניין החרדה.
אבל בקשר ללב אני קצת מוטרד מבעיות.
אשמח לעזרתכם ועצתכם בעניין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ` דוד רוט20/03/2017כדי לאבחן האם הארועים של דופק בקצב 160 נובעים מהפרעת קצב צריך להקליט את קצב לב באותו זמן. לשם כך קיים מכשיר בשם לופ רקורדר שניתן לקבל למשך חודש או יותר ולהקליט רישום אקג בזמן הסמפטומים. יש לפנות לקרדיולוג לשם קבלת הפניה למכשיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם הגיוני
חנניה20/03/2017האם הגיוני שלאור כל התוצאות התקינות לאורך השנים מדובר באירועים על רקע לחץ וחרדה בלבד?
או שאולי אכן מקרים כאלו אכן קשורים בבעיות לבביות?
זה מופיע ממש לעיתים רחוקות ובעיקר בזמנים של "אחרי" לחץ אוב בזמן של סטרס.
אני מרגיש היפוכונדר ממש לאור כל זה שהבדיקות תקינות ואני עדיין באמת מרגיש את הקפיצות האלו בדופק למשך מספר שניות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופ` דוד רוט20/03/2017יתכן שנובע מלחץ אבל כדי להיות בטוח צריך לתעד רישום אקג בזמן סמפטומים כפי שהסברתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
נטילת כדורים וקיום יחסי מין
תוצאות בדיקות אקו וארגומטריה - האם יש מה לחשוש?
פיענוח בדיקת אקו לב אישה בת 73
מיפוי לב ו-hot spot במעיים מה זה אומר?
הפרעת SVT היא גורם סיכון בקורונה?
דליפה קלה-בינונית במסתם מיטראלי וקורונה
הידבקות בקורונה וסיבוכים לבביים
האם יש צורך בנטילת אספירין?
וירוס קורונה - אזהרת משרד הבריאות וקבוצות סיכון
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)