פענוח הולטר 48 שעות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פענוח הולטר 48 שעות
    Amit Amar
    28/04/2017

שלום רב, אני בת 28 בריאה ללא רקע קרדיאלי. סובלת מסחרחורות וחוסר יציבות כמה חודשים. בעקבות כך נשלחתי לבצע לפני מס' ימים הולטר 48 שעות וקיבלתי תוצאות, בתור לקרדיולוג רק בעוד חודש. הייתי שמחה לדעת מה פשר המושגים:
    יממה ראשונה:
    בשעות הלילה והבוקר נצפו קטעים המתאימים ל A-V BLOCK דרגה שניה מסוג WENCHEBACH , עם מרווחי R-R עד 2.0 שניות. בעיקר בזמן ברדיקרדיה נצפתה התארכות במרווח PR עד 0.24 שניות.
    במשך המעקב נצפה קצב סינוס , בשעות הצהריים נצפתה מהירות מקסימלית סנוס טכיקרדיה עד 168 פעימות לדקה ומהירות מינימלית 55 פעימות לדקה. מהירות ממוצעת ביממת המעקב 75 פעימות לדקה.

יממה שנייה:
    בעיקר בזמן ברדיקרדיה נצפתה התארכות במרווח PR עד 0.24 שניות.

האם וונקבך היא הפרעה מסוכנת או שיכולה להתרחש גם אצל צעירים בריאים בזמן שינה? מה ההשלכות שלה? האם יש צורך לטפל, והאם יכול להיות שישנו קשר לסחרחורות מהם אני סובלת? (הסחרחורות מתרחשות במהלך היום, אירועי הוונקבך התרחשו בלילה)
    האם סינוס טכיקרדיה בשעות הצהריים הינו ממצא חריג? (לא זכור לי שעשיתי פעילות גופנית באותו זמן מלבד עלייה ארוכה במדרגות)

תודה רבה ושבת שלום

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פענוח הולטר 48 שעות

הוספת תגובה

• סחרחורת

ד``ר רוברט הפנר
    28/04/2017

ההולטר בגדר הנורמה במיוחד אצל צעירים ובריאים
    ההולטר אינו מסביר את התלונות שלך.
    ד״ר הפנר
    מרפאת מומחים - קניון גבעתיים
    037323311

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו