אי ספיקה במסתם המיטרלי בהריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אי ספיקה במסתם המיטרלי בהריון
    נעמה
    17/05/2017

שלום,
    בת 34, בהריון שלישי. לפני 5 שנים בהריון ראשון , עברתי אקו לב והולטר והיה תקין. כעת בהריון שלישי, אני עם תלונות של קושי בנשימה (כך היה בכל ההריונות) , חולשה מכל פעולה ופעימות מוקדמות. נמצאה איוושה סיסטולית ולכן הופניתי לאקו לב. האקו בוצע בסוף חודש שישי והרופאה אמרה שהכל תקין. לאחר מכן שמתי לב שכתוב לי לגבי המסתם המיטרלי שיש אי ספיקה קלה. בהריון הראשון המסתם ושאר המדדים היו תקינים.
    מה זה אומר? למה היא אמרה לי שהבדיקה תקינה? והכי חשוב- האם זה יעבור לאחר הלידה (בהתחשב בעובדה שבעבר המסתם היה תקין לחלוטין גם בהריון)?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ` דוד רוט
    17/05/2017

אי ספיקה מיטראלית קלה אינה משמעותית ואינה גורמת לסמפטומים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה שאלת המשך קטנה

נעמה
    17/05/2017

תודה על התשובה.
    זה יכול להחמיר?צריך להיות במעקב?
    האם זה משהו שיכול לעבור לאחר הלידה? או שנשאר תמיד?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ` דוד רוט
    19/05/2017

לרוב אי ספיקה לקה לא מחמירה אבל כדי להסיר ספק ניתן לחזור על האקו מספר חודשים לאחר הלידה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו