עייפות - התייעצות במספר כיוונים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עייפות - התייעצות במספר כיוונים
    אבי
    18/06/2017

שלום
    בן 34
    מזה 4 שנים אני מרגיש עייפות(שיכולה להופיע גם בבוקר לאחר שינה מספקת),חוסר ריכוז,בעיות זיכרון,חוסר אנרגיה.לפני 4 שנים התגלה מחסור B12 ומאז ועד היום אני לוקח את תוסף התזונה כך שערכיו הם בנורמה.במסגרת בירור ל B12 נמוך בוצעה בדיקת גסטרין והתגלה גבוה.עברתי 2 גסטרוסקופיות שהציגו מצב של גסטריטיס אטרופית אוטואימונית (HP שלילי - אין נוכחות חיידק הליקובקטור פילורי).עד היום לא הוצע טיפול כלשהו לגסטריטיס חוץ מלהמשיך ליטול B12 עם הפסקות ובדיקות דם שגרתיות.חוץ מזה שאר בדיקות הדם תקינות (אלקטרוליטים,ספירת דם,TSH - הכל תקין לפי שעה).עברתי לפני כמה שנים MRI מוח היות ולכל התסמינים התווספו גם זרמים בכל הגוף,לחץ ברגליים וחוסר יציבות בהליכה.ה MRI יצא תקין ולפי שעה אין עדות לממצא נוירולוגי יוצא דופן.לפני כמה שנים עברתי גם אקוקרדיוגרפיה חיצונית (אקו לב) והולטר היות ורופא המשפחה מצא סינוס ברדיקרדיה ובנוסף אני מרגיש כמו דופק בצוואר מצד שמאל ופלפטציות - 2 הבדיקות יצאו תקינות.הייתי אצל קרדיולוג לאחר 2 הבדיקות הנ"ל ובדיקתו יצאה תקינה.הל"ד שלי בגדר הנורמה,אמנם הדופק די איטי (45- 50) ועל אף שאני הולך לחדר כושר ועושה ספורט איני בטוח שזה נורמלי עבורי.בינתיים עושה רושם שהדופק הנמוך לא אחראי על הסימפטומים אותם מציג.
    בנוסף אציין שמצבי הנפשי תקין לחלוטין - הבעיה אינה נפשית (נבדק הכל בסדר).

אשמח לקבל ייעוץ ואולי כיוונים בדיקה נוספים הקשורים לקרדיולוגיה ו/או אולי תחומים נוספים שעליי לפנות להמשך בירור.

מצ"ב תוצאות הולטור לפני שלוש שנים ואקו לב לפני שנתיים - שיצאו תקינות בזמנו.

תודה
    אבי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• כיוונים

ד``ר רוברט הפנר
    19/06/2017

לדעתי בעייתך לא תפתר בפורום אינטרנטי.
    בכל מקרה מתאורך הבעיה אינה קרדיאלית
    בהצלחה בהמשך

דר׳ רוברט הפנר
    מרפאת מומחים - קניון גבעתיים
    037323311

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת ברשותך

אבי
    21/06/2017

אני מרגיש לעיתים קרובות כמו דופק בצד השמאלי של הצוואר ובנוסף כאילו הראש זז מעט במנוחה והתזוזות של הראש מסונכרנות עם הדופק. האם יש השערה כלשהי ממה זה נגרם ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כיוונים

ד``ר רוברט הפנר
    21/06/2017

הראש לא זז בסינכרון עם הדופק בצוואר.
    אתה צריך לטפל בתחושות שלך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הולטר שני

אבי
    02/07/2017

שלום,
    מצ"ב תוצאות הולטר שני.
    הרופאה המפענחת מציינת שיש חשד לדום נשימה בשינה.
    אזכיר שוב שאני מרגיש עייפות לאורך היום ולעיתים אף מתעורר עייף,תחושה שעומד להתעלף במהלך היום,קושי רב בריכוז ,חוסר פוקוס ובעיות זיכרון.בנוסף לפעמים מתעורר באמצע הלילה ממחנק.רופא משפחה המליץ ייעוץ של קרדיולוג והפנייה למכון שינה.
    האם הסינוס ברדיקרדיה שבמשך היום ולא רק בלילה קשורה למצב של SLEEP APNEA ? עד כמה שידוע לי איני נוחר לכן האבחנה של SLEEP APNEA לא ברורה במקרה הזה.
    לאור כל האמור לעיל אשמח לקבל את התרשמותך לגבי כיווני בדיקה נוספים/אבחנות אפשריות.
    תודה
    אבי

תוצאות הולטר :

אורך ההקלטה: 23 בשעות

תאריך פענוח:28.06.2017

סכום_פיענוח

NORMAL BEAT TOTAL...: 79242 ABERRANT TOTAL......:

PREMATURE NORMALS...: PREMATURE ABERRANTS.:

SVTS................: COUPLETS............:

TRIPLETS............:

SALVOS..............:

VTS.................:

BRADYCARDIA.........: 562 MAXIMUM HEART RATE..: 96

MINIMUM HEART RATE..: 34

MEAN HEART RATE.....: 54

DROPED BEATS........: QRS TOTAL...........: 79319

PAUSES..............: 134 PACED BEATS.........:

הערות_....._

משך הבדיקה: 23 שעות ו-57 דקות

קצב בסיסי: סינוס שנע בין 34 ל-96 לדקה (ממוצע 54)

04:09 הודגמו פאוזות בשעות הלילה-עד 3.8 שניות בשעה

הודגמו קטעים רבים של סינוס ברדיקרדיה - עד 22 לדקה בשעות הלילה

מומלץ יעוץ קרדיולוג בהקדם

מומלץ לשלול SLEEP APNEA

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצטרף להמלצה

ד``ר רוברט הפנר
    02/07/2017

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו