מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פעימות מוקדמות חדריות /שלשות ורצפיםגילי10/07/2017
שלום רב,
מזה כמה שנים אני סובלת מפעימות מוקדמות בעיקר חדריות לעיתים מלווה בדופק מהיר . היקף הפעימות בעבר היה כ-240 ביממה. במהלך אחת מבדיקות ההולטר נצפה גם
אירוע vt קצר שבעקבותיו התחלתי טיפול בנורמיטן. במשך כשנתיים וחצי הנורמיטן עזר ולמעט אירועי דופק מהיר קצרים לא היתה עלייה בהיקף הפעימות המוקדמות בכל בדיקות ההולטר שעברתי.
לפני מס' חודשים התחילו להופיע פעימות מוקדמות רבות כולל זוגות,שלשות ורצפים של פעימה רגילה פעימה מוקדמת במשך כמה דקות. בדיקת הולטר הראתה כ-3000 פעימות ביממה. אך מלבד פעימות מוקדמות ממקור חדרי חד-מוקדי בזוגות שלשות ורצפים לא אותרו הפרעות קצב אחרות. אקו לב תקין לגמרי. מדי פעם אירועי דופק מהיר לעיתים עם פעימות מוקדמות (דופק מגיע עד 100 בערך).
הרופא המליץ על קרדילוק 2.5 מ"ג במקום הנורמיטן והמליץ לשלב אותו עם טמבוקור (50 מ"ג פעמיים ביום).
האם בהינתן אקו לב תקין ופעימות מוקדמות ודופק מהיר מדי פעם כפי שתוארו יש מקום להתחיל בטמבוקור? כיום אני נוטלת קרדילוק אך הוא מוריד לי מאד את לחץ הדם וגורם לי לעייפות רבה (בשעות הערב בעיקר) וגם אינו מסייע תמיד להיקף הפעימות המוקדמות. יש ימים שבהם ההיקף פוחת ויש ימים שיש הרבה כולל רצפים ושלשות וזוגות.
האם כדאי להתייעץ לגבי החלפת הקרדילוק בחסם בטא אחר? (האם עשוי להיות יעיל יותר) אני חוששת להתחיל עם
הטמבוקור.
תודה
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעות קצב
ד``ר רוברט הפנר11/07/2017טמבוקור אופצייה טובה מאוד. מציע שתתיעצי קודם עם קרדיולוג. רצוי לעשות גם בדיקה במאמץ כמו אקו במאמץ או מיפוי בהתאם לגילך ומחלות רקע
ד״ר רוברט הפנר
קרדיולוג מומחה
037323311* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
נטילת כדורים וקיום יחסי מין
תוצאות בדיקות אקו וארגומטריה - האם יש מה לחשוש?
פיענוח בדיקת אקו לב אישה בת 73
מיפוי לב ו-hot spot במעיים מה זה אומר?
הפרעת SVT היא גורם סיכון בקורונה?
דליפה קלה-בינונית במסתם מיטראלי וקורונה
הידבקות בקורונה וסיבוכים לבביים
האם יש צורך בנטילת אספירין?
וירוס קורונה - אזהרת משרד הבריאות וקבוצות סיכון
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)