מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מחלת לב והפרעות קצבבן01/08/2017
שלום ד"ר/פרופ'. בן 28 . לפני כ -3 שנים נצפתה ירידה בתפקוד הגלובלי של חדר שמאל בבדיקת אקו מלאה 50%-LVEF 45- הגודל והמבנה של החדרים היה תקין תפקוד חדר ימין היה תקין , תפקוד המסתמים ושאר הממצאים היו תקינים גם הם בבבדיקה. נאמר לי שיש לי DCM. התחלתי טיפול תרופתי באוקסר ובהמשך בקרדילוק. היום מקבל 100 מ"ג אוקסר ו 7.5 מ"ג קרדילוק. בוצע גם הולטר שהיה תקין (5 PVC ב24 שעות) לפני כשנתיים. אני פונה אלייך בעקבות ממצאים חדשים בבדיקות:
לאחרונה ביצעתי הולטר לב 24 שעות וממצאיו הם :
סכום פיענוח:
NORMAL BEAT TOTAL: 93372 ABERRANT TOTAL: 3212
PREMATURE NORMALS: 21 PREMATURE ABERRANTS: 2959
SVTS : COUPLETS: 70
TRIPLETS: 7
SALVOS:
VTS:
BRADYCARDIA: MAXIMUM HEART RATE: 107
MINIMUM HEART RATE: 56
MEAN HEART RATE: 71
DROPED BEATS: QRS TOTAL: 96630
PAUSES: PACED BEATS
הערות:
משך הבדיקה: 22 שעות ו-17 דקות
קצב בסיסי: סינוס שנע בין 56 ל-107 לדקה (ממוצע 71)
הפרעות קצב חדריות:
VPB'S שכיחים
ממוצע לשעה - 136
כולל קטעים של:
.BIGEMINY,TRIGEMINY
.0-15 לשעה-COUPLETS VPB'S
.1-TRIPLET VPB'S
הודגמו 6 רנים של SHORT VT (TRIPLET VPB'S)
בתדירות עד 175 לדקה
הפרעות קצב על חדריות APB'S .21 בודדים-ס"כ
ביצעתי בנוסף בדיקת אקו נוספת לאחרונה לאחר ההולטר.
הממצאים :
LVEF ESTIMATED 45%
FS (2D) 24%
NORMAL LV SIZE AND WALL THICKNESS.
MILD TO MODERATE
SEGMENTAL LV SYSTOLIC DYSFUNCTION
NORMAL LV DIASTOLIC FUNCTION
RV NORMAL SIZE MILD DYSFUNCTION
שאר הממצאים תקינים ונורמליים.
יש לציין שאני סובל מתסמינים של פעימות לב חזקות ומאומצות . ומרגיש החסרת פעימות פעמים רבות ביממה. בחילות וקוצר נשימה בזמן שזה מופיע וכמובן חרדה שמתלווה . אין לי צבירת נוזלים לא היו התעלפויות או סחרחורות.
השאלה שלי היא מה הסיכון שלי להפרעת קצב מסוכנת ומוות פתאומי או דום לב על סמך הממצאים האלו בהתחשב במחלה הבסיסית ? האם אני בסיכון גבוה או נמוך? מהו הטיפול היעיל ביותר עבורי ?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעות קצב
ד``ר רוברט הפנר01/08/2017מעבר להפרעות הקצב והתחושות שלך ישנה ירידה קלה (כנראה לא משמעותית) בהתכווצות הלב מ 45-50% ל 45%. הירידה בהתכווצות יכולה לנבוע גם מריבוי הפרעות הקצב ומכיוון שאתה במילא מרגיש אותן מומלץ לטפל בהן תרופתית ולחזור על הולטר ואקו בעוד מס׳ שבועות.
מציע שתחזור לקרדיולוג עם המלצתי.
לגבי הסיכון שאתה שואל הוא מאוד קטן אבל יותר בהשוואה לאוכלוסיה בגילך ללא בעיית הלב.
נ. ב. אינך מציין, אבל סיבת הירידה בהתכווצות הלב מצריכה לעתים בירור נוסף מעבר לאקו לב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
נטילת כדורים וקיום יחסי מין
תוצאות בדיקות אקו וארגומטריה - האם יש מה לחשוש?
פיענוח בדיקת אקו לב אישה בת 73
מיפוי לב ו-hot spot במעיים מה זה אומר?
הפרעת SVT היא גורם סיכון בקורונה?
דליפה קלה-בינונית במסתם מיטראלי וקורונה
הידבקות בקורונה וסיבוכים לבביים
האם יש צורך בנטילת אספירין?
וירוס קורונה - אזהרת משרד הבריאות וקבוצות סיכון
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)