האם מתח נפשי מתמשך עלול לגרום לדום לב?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם מתח נפשי מתמשך עלול לגרום לדום לב?
    חרדתית...
    13/08/2017

שלום לרופאים הנכבדים,

אני לאחרונה שמעתי ממישהו שעבר דום לב בגיל 32,שזה נגרם כביכול מלחץ נפשי,האם זה נכון?לא אמורים להיות עוד גורמים לדום לב כמו מין,גיל,מצב בריאותי,או שמספיק רק בלחץ כדי שזה יקרה?

מיותר להגיד שנלחצתי מזה....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ` דוד רוט
    17/08/2017

במידה ויש בעיה לבבית ברקע (אפילו סמויה ולא מאובחנת) מתח נפשי עלול להיות הטריגר שיגרום לדום לב.
    במידה ואין שום בעיה לבבית מתח נפשי כשלעצמו לא יגרום לדום לב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על המענה, רק מה הכוונה לסמויה?

מישהי
    17/08/2017

אילו בדיקות עלי לעבור כדי לוודא שהלב תקין? עברתי עד היום מספר פעמים אקג, והולטר לב. אם הייתה בעיה לבבית אפילו סמויה הייתי כבר יודעת לא? אין גם במשפחה בעיות לב כרוניות, עד כמה שידוע לי אינני סובלת מבעיה לבבית מילדות או משהו כזה... אני רוצה להיות רגועה, זה הכל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ` דוד רוט
    18/08/2017

הכוונה למשהו שיש לו בעית לב אך היא לא מאובחנת והוא לא מודע לקיומה.
    תרשים אקג תקין, אקו לב תקין והמנעות מגורמי סיכון (עישון לחץ דם גבוה כולסטרול גבוה סוכרת חוסר פעילות גופנית והשמנה) מבטיחים בהסתברות גבוהה שאין בעית לב וגם לא תתפתח בעתיד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו