נטייה תורשתית למחלות לב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נטייה תורשתית למחלות לב
    מתעניין
    28/08/2017

שלום,
    אני קורא הרבה על מחלת לב, ועל זה, שאחד מגורמי סיכון הוא היסטוריה משפחתית.
    אני רוצה להבין, האם הכוונה פה לשומנים גבוהים בדם? לחץ דם וסכרת? (אני לא מתכוון לבעיות מולדות של שריר ומתסמי הלב, אלא לטרשת עורקים, בעיקר).
    או שיש משהו מעבר, שגורם לאדם לקבל התקף לב בגיל 55 - 60 ,למשל, עם בדיקות דם תקינות לחלוטין, ואורח חיים בריא?
    ומהו הכולסטרול, ביחוד הLDL המקסימלי המותר לאדם בן 35 - 40 ללא גורמי סיכון ידועים, שלא מצריך איזושהי דיאטה מיוחדת? כרגע הLDL שלי 110-120, וHDL 60+. הבנתי שהאידאלי הוא LDL נמוך ממאה. האם יש צורך להתאמץ בשביל זה?
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נטייה תורשתית למחלות לב

הוספת תגובה

• נטייה

ד``ר רוברט הפנר
    29/08/2017

הכוונה למחלת לב במשפחה הקרובה ללא קשר לכולסטרול, סכרת וכו
    LDL 110 ו HDL60 תוצאה משביעת רצון לגיל שציינת ללא מחלת לב או גורמי סיכון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נטייה תורשתית למחלות לב

מתעניין
    29/08/2017

תודה.
    אבל אין דרך לדעת האם המחלה קשורה לגורמי סיכון אחרים, או שזה משהו גנטי? סבי עבר ניתוח מעקפים בגיל 65, אחרי עישון של 50+ שנים ואוכל רחוק מאופטימלי. אבא שלו לא עישן, אבל בגיל 67 נפטר, בעקבות התקפי לב ומפרצת באאורטה. זה מראה על נטיה גנטית? לשני ילדיו של סבי אחרי 50 יש כולסטרול גבוה, המטופל בסטטינים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתענין

ד``ר רוברט הפנר
    29/08/2017

ההתיחסות העיקרית היא להורים אחים ואחיות.
    בכל מקרה זה לא חישוב מתמטי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו