האם קיימת דחיפות לצנטור?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם קיימת דחיפות לצנטור?
    יוסי
    06/09/2017

ערב טוב. אמא שלי בת 80 עברה היום CT לב , לאחר שבמשך שנתיים של קשיים בנשימה אחרי כל פעילות קצרה כולל הליכה של מספר דקות.
    ממצאי הבדיקה כפי שכבר עודכנה הערב ע"י הרופא שבדק אותה והפנה אותה לבדיקה, שיש חסימה בעורק בלב ושנדרש צינטור. עם זאת לדעתו הדבר סובל דיחוי גם של יום, יומיים עד שאמא שלי תסדר את העניינים.
    מדובר ברופא מקצועי שעשה את כל הבדיקות הנכונות ואבחן את הבעיה היכן שבמשך שנתיים מומחי ריאות וקרדיולוגים לא אבחנו.
    יחד עם זאת הרופא אינו קרדיולוג ולכן שאלתי, האם אכן ניתן / כדאי / מומלץ לדחות את הצינור.
    אמא שלי אושפזה לפני מספר בגלל פרפור פרוזדורים ועכשיו המצב הסתדר.
    היא מקבלת מדללי דם וכדורים להורדת לחץ דם .
    לא ידוע לי באיזה עורק החסימה ומה מידת החסימה.
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם קיימת דחיפות לצנטור?

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ` דוד רוט
    07/09/2017

הפורום הזה לא יכל להחליף רופא שראה ובדק את אמך. לחלוק על המלצתו במסגרת פורום כזה יהיה לא אחראי. אם אתה רוצה חוות דעת נוספת צריך לפנות לבדיקתו של רופא נוסף לא במאצעות פורום אנטרנטי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

יוסי
    07/09/2017

ראשית תודה על המענה.
    שנית, אין מחלוקת על האבחנה.
    התהייה היתה באם באופן עקרוני מצב של חסימה בעורק הלב שדורש צינטור יכול באופן תאורטי גם לסבול דיחוי של כמה ימים.
    תודה על המענה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו