מה עדיף, צינתור וירטואלי או מיפוי לב?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מה עדיף, צינתור וירטואלי או מיפוי לב?
    אלי
    15/10/2017

שלום,
    אני בן 60, בריא בדרך כלל.
    בגיל 39 עברתי צינתור שבמהלכו פתחו את העורק הכלילי הימני על ידי בלון, ללא סטנד (בזמנו לא היה מקובל כמו היום).
    העורק השמאלי היה סתום 70% ולכן החליטו לא לגעת בו.
    מאז ועד היום אני מאוזן בתרופות ומצבי טוב. בעשרים השנים האחרונות, בכל שנה עשיתי מבחן מאמץ והכושר הגופני שלי טוב מאוד. הבדיקה תמיד היתה מופסקת בגלל הגעת דופק היעד, עם זאת, הבדיקה יוצאת 'לא טוב' (צניחות) ותמיד היו מייחסים את זה לעורק הימני.

לאחרונה הקרדיולוג אמר לי, שאין טעם שנמשיך עם מבחן מאמץ שנתי, כי לעולם לא נדע אם התוצאות הלא טובות מתייחסות לעורק ימין או שמאל. שרק התלונות והמצב הקליני שלי יכתיבו מה לעשות.
    הוא הציע לעשות מיפוי לב.

מעבר לתיסכול שעשרים שנה אני רץ ומתאמץ על מסוע הארגומטריה לחינם, עולה שאלה מהותית, שאיני יודע מענה לה.

חשבתי על צינתור וירטואלי אך השאלה היא, אם יראו יותר טוב ויותר ברור את מצב שני העורקים? או עדיף לעשות מיפוי? (בגלל הקרינה שבמיפוי)
    או פשוט לא לעשות כלום ולחכות שארגיש איזה כאב או קושי?

אני לא רוצה לעשות מיפוי ואז כשארגיש כאב, לא אוכל לעשות עוד פעם מיפוי בגלל הקרינה.

בקיצור, אני זקוק לעצה והדרכה.

אלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ` דוד רוט
    16/10/2017

במיפוי יש קרינה של איזוטופ רדיואקטיבי. בצנתור וירטואלי (כמו בצנתור רגיל) יש קרינת רנטגן. כך שבשתי הפרוצדורות נחשפים לקרינה (במינון נמוך שלא נחשב מזיק) ניתן לעבור מספר מיפויי לב כמו גם מספר צנתורים במהלך החיים (כמובן בהנחה שיש לכך סיבה רפואית).
    לדעתי כדאי שתקבל את עצתו של הקרדיולוג שלך ותפנה למיפוי לב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו