ממצא pfo באקו לב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ממצא pfo באקו לב
    משה
    25/10/2017

שלום רב. אני בן 62 במעקב קרדיולוגיה מזה שנים בשל היפרטרופיה גבולית במחיצה הבין חדרית. בבדיקת האקו האחרונה אובחן pfo עם דלף מימין לשמאל. ממצא זה לא אובחן לאורך כל השנים שעשיתי אקו. ממה שהבנתי מדובר במום מולד. האם יש אפשרות להווצרות pfo מסיבה אחרת? האם יתכן שמדובר בטעות? הומלץ לי טיפול באספירין 75מג ולחזור על האקו בעוד חצי שנה. אני נוטל גם קרדיולוק 1.25פעמיים ביום.
    תודה, משה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ממצא pfo באקו לב

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ` דוד רוט
    25/10/2017

PFO חיוני לעוברים ואמור להסגר לאחר הלידה. אולם הוא נשאר פתוח בכ 25% מהמקרים. כך שזה ממצא לא נדיר
    ראה גם
    :
    https://www.heartcare.org.il/גורמי-סיכון/entry/102-patent-foramen-ovale-או-pfo

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ` דוד רוט
    25/10/2017

PFO חיוני לעובר ואמור להסגר לאחר הלידה. אבל לעיתים לא נסגר. מדובר בממצא שכיח המצוי ב % 25 מהמבוגרים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממצא pfo באקו לב.

משה
    26/10/2017

תודה על התשובה
    אני מבין שזה ממצא שכיח ומדובר במום מולד , אבל האם יתכן שממצא זה מופיע לאחר שנים של בדיקות אקו שבהן לא אובחן?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ` דוד רוט
    26/10/2017

לעיתים לא מבחינים ב PFO בבדיקת אקו הדבר תלוי באיכות הבדיקה וגם במפענח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו