אוושה בלב, זה מדאיג?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אוושה בלב, זה מדאיג?
    עדינה
    05/11/2017

לפרופ' דוד רוט וד"ר רוברט הפנר,
    שלום רב. אני בת 55 , היום הייתי אצל הרופא עקב חום , וכאב גרון. הרופא אמר לי לקחת אנטיביוטיקה, שבעה ימים, ואז הוא שמע את הלב ואמר שיש אוושה, ושאני אעשה אקו לב. מאוד נבהלתי. אני רוצה לציין, שלפני כמה שבועות הייתי אצלו בקשר לדלקת שתן, והוא בדק את הלב ולא אמר כלום ב"ה. הלחץ דם שלי תקין.
    אני גם רוצה לציין שכל החיים אני הולכת די כפוף ובשבת עזרתי למישהי חולה, והתאמצתי גם כאשר היה לי חום.
    בקיצור, מאוד נבהלתי, האם יש מקום לדאגה?
    תודה זהבית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אוושה בלב, זה מדאיג?

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ` דוד רוט
    05/11/2017

במידה ומעולם לא שמעו אוושה בלב ובפעם הראשונה ששומעים אותה זה בזמן מחלת חום יש אפשרות שמדובר בדלקת על מסתם בלב= אנדוקרדיטיס
    בחשד לאנדוקרדיטיס פרט לאקו דחוף יש לבדוק גם תרביות דם ומדדי דלקת כמו CRP או שקיעת דם.
    אם הרופא שלך לא הפנה אותך לאקו בדחיפות סימן שאינו סבור שזו האבחנה. אך למען הסר ספק כדאי ליצור איתו קשר ולברר זאת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוושה

ד``ר רוברט הפנר
    05/11/2017

לא כל אוושה מדאיגה. יש אוושות ״תקינות״. הרוב בגילך.
    תעשי אקו לב, זה מה שיקבע אם יש בעיה או לא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו