מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- משמעות של "הרמות ST"גלעד22/12/2017
שלום.
אני בן 43. רזה.
כולסטרול וטריגליצרידים בדם תקינים.
לחץ דם תקין 110-70
לא מטופל בכדורים.
ידוע 20 שנה על VPBS APBS PVCS
היו תקופות עם אלפים ביום בהולטר ויש תקופות רגועות
עם בודדים ביום.
לאור זאת, אחת לכמה שנים אני במעקב קרדיולוג בקופח.
אקו לב לפני שנה תקין.
היות ולפני שנה החלו לפעמים תחושות של הפרעות קצב שונות מהרגיל לקחתי לפני שנה מכשיר לופ וגם מכשיר אק"ג שאפשר לשדר מרחוק.
בכמה שידורי לופ מצאו שיש לי טכיקרדיה עלייתית, AT
קטעים של כמה שניות דופק מהיר כ 130 ואז נרגע.
עשיתי בשנתיים לפחות 15 תשדירי אק"ג מלא 12 לידים כולם יצאו תקינים.
באק"ג אחד לפני שנה היה את הפענוח הבא:
"קצב סינוס 70 לדקה Q והרמות ST ב 2,3,AVF דינמיקה
בהשוואה לתרשים קודם". כשהיתה התוצאה הזאת שלחו אותי לחדר מיון ושם שעה אחרי האק"ג היה תקין ובדיקות דם תקינות.
הייתי אצל הקרדיולוג בקופח אם אני זוכר טוב הוא פענח את האקג הזה כך : "low atrial rhytm".
אמר שזה באמת שינוי באק"ג אבל היות ומאז היו עוד 10 אק"ג כולם תקינים ואקו לב תקין אז בשלב זה אין מה לעשות עם זה.
רציתי לשאול
1. מה זה אומר שהיה לי באק"ג "הרמות ST" ו/או
"low atrial rhytm " , האם זה אומר שאני בסיכון מוגבר להתקף לב או בעיה אחרת? האם זה דורש מעקב מיוחד?
2. לגבי קטעים מהירים לכמה שניות של AT, שמופיעים אחת לכמה ימים, האם זה סביר שלא אקח טיפול לזה אם נפשית אני מסתדר עם זה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ` דוד רוט22/12/2017אם הקרדיולוג שלך התרשם שאין משמעות לתמונת האקג וגם במיון שללו בעיה הרי שאין מדובר בממצא משמעותי
ארועים קצרים של טכיקרדיה עליתית אינם מסוכנים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
נטילת כדורים וקיום יחסי מין
תוצאות בדיקות אקו וארגומטריה - האם יש מה לחשוש?
פיענוח בדיקת אקו לב אישה בת 73
מיפוי לב ו-hot spot במעיים מה זה אומר?
הפרעת SVT היא גורם סיכון בקורונה?
דליפה קלה-בינונית במסתם מיטראלי וקורונה
הידבקות בקורונה וסיבוכים לבביים
האם יש צורך בנטילת אספירין?
וירוס קורונה - אזהרת משרד הבריאות וקבוצות סיכון
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)