עזרה בפיענוח אקו לב...

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עזרה בפיענוח אקו לב...
    אסף
    21/05/2008

שלום רב.
    בן 29. לפני כשנתיים התגלה גידול שפיר בבלוטת ההיפופיזה בעקבות כך עברתי שני ניתוחים להסרת הגידול. כרגע הגידול הוסר כמעט בשלמות, אך בלוטת ההיפופיזה, ובעקבותה גם בלוטת התריס לא חזרו לתפקוד מלא.
    אני מטופל אצל אנדוקרינולוגית ב- 100 מ"ג אלטרוקסין ביום. מבחינה הורמונלית נאמר לי על ידי הרופאה כי הבלוטה מאוזנת. אני סובל מעייפות מאוד קשה, ומדופק מאוד נמוך(ברדיקרדיה) דופק במנוחה סביב ה- 40 -45 לדקה. אני עייף מאוד וקצב היציאות שלי ירד מאוד לאחרונה.. משהו כמו.. 1 ל- יום וחצי עד יומיים למרות שאני אוכל הרבה.כמו כן עליתי הרבה מאוד במשקל בשנתיים האחרונות עקב תפקוד לקוי של הבלוטה ...בבדיקת קו לב נאמר לי שישתוצאות הבדיקה מהיום -20/5/2008.
    אאורטה עולה:31 מ"מ.
    שורש האאורטה 41 מ"מ כאשר ערך נורמאלי הוא קטן מ- 37.
    פרוזדור שמאלי37מ"מ.
    שטח פרוזדור שמאלי- 24 סמ"ר כאשר הערך הנורמאלי למבוגר הוא קטן מ-15.
    רוחב חדר שמאלי בזמן דיאסטולה - 60 מ"מ כאשר הנורמאלי הוא קטן מ- 53.
    סיכום. שורו האאורטה מורחב במקצת אאורטה העולה תקינה.
    חדר שמאלי מורחב, התקווצות טובה. עלייה שמאלית מורחבת במידה קלה. מסתמים תקינים אנטומית. חללים ימניים תקינים IVC תקינה.
    אשמח לתשובה ולהשערות... תודה רבה ורק בריאות...
    אסף.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עזרה בפיענוח אקו לב...

הוספת תגובה

• תשובה והשערות למה?

ד``ר רוברט הפנר
    23/05/2008

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו