הרחבה של האאורטה העולה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הרחבה של האאורטה העולה
    שי
    01/01/2018

שלום,

לפני כשלוש שנים אובחנה לי הרחבה של האאורטה העולה בבדיקה (פחות או יותר שגרתית). קוטר ההרחבה היה 4.2 ס"מ.

אני מקפיד על פעילות גופנית סדירה, ועל שמירה על לחץ דם תקין (בעזרת תרופות), ומרגיש ממש טוב - צעיר וחיוני (אני בן 54).

בדקתי את האאורטה כל חצי שנה, תמיד באותו מכון, ובד"כ גם אותה טכנאית, והקוטר היה יציב להפליא - שלוש שנים רצופות, כל חצי שנה, 4.2 ס"מ.

בשבוע שעבר בצעתי את הבדיקה השגרתית, ולמרבה ההפתעה, התוצאה היתה 4.1 ס"מ !!! למראה הפליאה שלי הטכנאית חזרה על הבדיקה שוב, ואמרה שכמה שהיא מתאמצת להכליל גם את הדפנות או משהו כזה, זה מקסימום 41.09 מ"מ.

מעבר לזה שאני כמובן שמח שזה לא גדל, אני תוהה - עד כמה זה שכיח/נדיר שההרחבה קטנה? חשבתי שזו דרך חד-סטרית...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הרחבה של האאורטה העולה

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ` דוד רוט
    01/01/2018

הבדל של 0.1 סמ הוא בטווח הטעות של הבדיקה לכן ירידה מ 4.2 ל 4.1 אינה אומרת קוטר האורטה פחת אלא שאין שינוי במצב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו