סטטינים והיצרויות - תרופות להורדת כולסטרול

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סטטינים והיצרויות - תרופות להורדת כולסטרול
    מתעניין
    24/01/2018

שלום, יש לי שאלה חצי היפוטטית. אנשים שעברו בגילאי 60-70 ניתוח מעקפים, זה אלה, שלא לקחו עד אז תרופות להורדת כולסטרול? או שיכול להיות כי אדם איזן את כל גורמיי הסיכון הניתנים לשינוי(תרופות, דיאטה..), ועדיין בגילאים אלה הצטרך לעבור ניתוח לב פתוח?

שאלה אחרת: פרופ" דוד רוט, אתה כותב באחד ממאמריך, כי "* בניגוד לסברה הרווחת: רוב האנשים בעלי כולסטרול גבוה סובלים מכך בשל הרגלי תזונה ולא מסיבה גנטית." - האם זה אומר שיש הרבה אנשים שלוקחים תרופות, ושיכלו להימנע מזה, באם היו בצורה נכונה ודרסטית משנים את הרגלי התזונה שלהם?(אני לא מדבר על חולים ב היפרכולסטרולמיה משפחתית)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ` דוד רוט
    24/01/2018

1. טרשת עורקים הגורמת לחסימת עורקים כלילים ולצורך בצנתורים או ניתוח מעקפים נגרמת עקב מספר גורמי סיכון כמו כולסטרול, עישון לחץ דם גבוה סוכרת השמנה חוסר פעילות גופנית ועוד. מי שמקפיד אל אורח חיים בריא כולל תזונה ופעילות גופנית מקטין מאד את הסיכון שלו לחלות במחלת לב.
    2. מי שמקפיד על תזונה דלת שומן רווי יכל להפחית את רמת הכולסטרול בדמו ב 40-50% בדומה למי שנוטל תרופה. אבל רוב בני האדם מתקשים לשמור על תזונה כזו ולכן רוב אלה עם כולסטרול גבוה יעזרו יותר על ידי תרופה מאשר על ידי דייטה שלא יצליחו לדבוק בה לאורך זמן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סטטינים והיצרויות

מתעניין
    24/01/2018

תודה על המענה המהיר. יש לי וויכוח עם איזה רופא אמריקאי, אשר טוען שרמת הLDL מושפעת במידה מועטה - בניגוד לטריג" וסוכר - מתזונה, ולא ניתן להגיע לרמות רצויות רק על ידי שינוי אורח חיים. מכיוון שבישראל אנשים חיים קצת יותר מבארה"ב, אני נוטה להאמין(ומקווה) לגרסתך המלומדת.:))

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו