הפרעות קצב "פעימות מוקדמות" נעלמו לחלוטין , האם יש קשר ?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפרעות קצב "פעימות מוקדמות" נעלמו לחלוטין , האם יש קשר ?
    ערן
    29/01/2018

שלום ד"ר .
    לאחר שנים על גבי שנים של הפרעות קצב "פעימות מוקדמות" שאובחנו ע" י הולטר 72 שע' ש"פי 30 מבן אדם רגיל שסובל" לפי דברי הרופא .
    סובל מעייפות כרונית עקב חסך בשינה .

לפני שנה בערך בעצת רופא "נוירולוג" המליץ על תוסף מגנזיום כל יום .
    כמובן שלהפרעת השינה שלי לא עזר . אבל שמתי לב שאין לי יותר הפרעות קצב או לפחות הפרעות קצב שאני מרגיש , בהתחלה לא ייחסתי לזה חשיבות . והמשכתי ואני זוכר שאחריי 3 חודשים שכמעט ולא היה לי ולו פעם אחת , הסקתי מסקנה שאולי יש קשר מסוים בין מגנזיום להפרעות קצב שנובעים מסטרס וכו' .

שהלכתי לקרדיולוג בקופת חולים הוא אמר לי שזה יכול להיות אך אין לו ידע על כך .

הלכתי למקורות ומאמרים רפואיים בקנדה ובארה"ב ואפילו שוחחתי עם רופא מחול על כך . אחת הטענות שעדיין לא הוכח קשר וודאי של 100% אך עם זאת לפי דבריו של הרופא מניסיונו יש קשר ומה שגיליתי בעצמי הוא אכן נכון .

האם יש אמת בדבר ? הקשר בין צריכת מגנזיום להורדת סיפטומים של פעימות מוקדמות ?

בברכה,
    ערן .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ` דוד רוט
    29/01/2018

יכל להיות שמגנזיום יפחית פעימות מוקדמות. אבל אין בספרות הרפואית תימוכין חד משמעיים לכך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו