תסמונת וונקבך וסחרחורות בלתי מוסברת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תסמונת וונקבך וסחרחורות בלתי מוסברת
    דפנה
    01/02/2018

שלום רב, אשמח לעצתכם ,
    אני בת 32 , בריאה בדר"כ בפרט לאסטמה , סינוסיטיס וכדומה , לאחרונה אובחנתי כסובלת מהפרעת קשב (אחרי שנים מאוד ארוכות של קשיים אישיים ) קיבלתי טיפול בריטלין , הטיפול עובד מעולה ואני מאוד אשמח להמשיך לקחת אותו ... אלא שבמהלך האבחון הרופאת משפחה באופן טבעי נדרשה לבצע אק"ג לפני שחרור לקבלת ריטלין . האק"ג הדגים הפרעת קצב מסוג וונקבך , משם נשלחתי לבצע הולטר, ארגומטריה ואקו לב . ההולטר הראה סימנים נוספים של וונקבך .אקו לב תקין , והקרדיולוג טען שהארגומטריה הייתה מאוד טובה והראה החזר וגלי מוצלח ולכן לא ראה סיבה למנוע ממני להמשיך לקבל את ריטלין כל עוד אשאר במעקב קרדיולוגי אחת לשנה ... אלא שלאחר מכן התחלתי מעט לקרוא בנושא והתחוור לי שאחד הסימפטומיים הוא סחרחורות ולאחרונה (כמה חודשים ) אני סובלת מסחרחורת בלתי מוסברות (לא באופן תדיר במיוחד ) ולפי מיטב הבנתי קו הטיפול בתופעת וונקבך משתנה אם מדובר באדם סימפטומי או אסימפטומטי ... כך שאני באמת לא יודעת מה לעשות ? האם לשוב אל הקרדיולוג או שהמסקנות שלו תקפות גם בנוכחות סימפטומים .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תוספת

דפנה
    01/02/2018

אני אוסיף שגם השינה שלי מאוד לא איכותית , מעולם לא חשדתי באפשרות של הפרעת קצב , משום שיש דברים אחרים על הפרק (סטרס , חרדה , פיברומיאלגיה , אסטמה וסינוסיטיס כרונית (הפסקות נשימה בתקופות יותר פעילות ) ובאופן כללי , אני עובדת בלו"ז לא סדיר כבר שנים (לילות , שעות ארוכות ) מה שעשוי להסביר את הפרעת הקצב בכלל ...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ונקבך

ד``ר רוברט הפנר
    01/02/2018

מדובר בהפרעת קצב איטית, לא מסוכנת אצל צעירים ובריאים ובדר״כ אינה מורגשת. בדר״כ בלילות.
    תחזרי לקרדיולוג עם ההולר.
    בהולטר רשום מה מהירות הדופק ומתי הונקבך קורה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו