דפיקות חזקות - סימנים למשהו בדרך?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דפיקות חזקות - סימנים למשהו בדרך?
    אבי
    22/02/2018

שלום
    בן 44. עד לפני שנה התאמנתי בקביעות בחדר כושר עם משקולות ללא בעיות מיוחדות. כמו כן מבצע פעם בשנה ארגומטריה במאמץ והכל תקין, וכן ביצעתי אקו לב מאוגוסט האחרון שגם היה תקין.
    בימים האחרונים אני חווה הרגשה מאד חדשה לי והאמת מפחידה. מין דפיקות לב חזקות שמרגישים בגרון למטה לעתים זה מלווה בדופק מעל 100. הכי גבוה היה 130. זה מלווה אותי כמעט כל יום.
    במיון לפני יומיים בוצע אקג בקבלה בלילה ובשחרור בבוקר למירת ושניהם היו תקינים. גם בדיקות דם שנלקחו בקבלה היו תקינות, כולל תפקוד בלוטת תריס וטרופונין שהיה מתחת לסף זיהוי.
    עם זאת הרגשת דפיקות הלב מתחת ללסת ובאזור הגרון למטה לא מרפה ואף מתגברת. אין כאבים בחזה.
    האם לדעתך יש מקום לבירור קרדיולוגי נוסף?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ` דוד רוט
    22/02/2018

כדי לברר אם תחושת הדופק נובעת מהפרעת קצב לב צריך לתעד קצב לב בזמם סמפטומים. בשלב ראשון כדאי לעבור בדיקת הולטר קצב לב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על ההתייחסות המהירה

אבי
    22/02/2018

תודה. אני מניח שבדיקה כזו היא לא מהיום למחר. עד אז, ובהנחה שהתחושה מהסוג שציינתי אכן מעידה על הפרעת קצב, האם התגברות משמעותית שלה במשך כמה שעות עשויה לשמש בעצם דגל אדום המרמז על פינוי למיון?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ` דוד רוט
    23/02/2018

פניה למיון רק במקרה והסמפטומים חמורים ממש למשל לא חולפים תוך מספר שניות או מלווים בקוצר נשימה סחרחורת קשה או עילפון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו