סיבה אפשרית לפער ל"ד בין הזרועות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סיבה אפשרית לפער ל"ד בין הזרועות
    אלון
    03/03/2018

שלום,
    אני בן 31. אחרי כ-12 שנים של הזנחה (אכילה מרובה, חוסר פעילות גופנית והרבה סטרס בגלל מסגרת לימודים מלחיצה בשילוב עם אישיות מעט חרדתית) הגעתי למשקל שיא של 134 ק"ג (BMI=42). במשקל השיא, אחרי ארוחות כבדות במיוחד, היו לי כאבים בזרוע ימין. לפני 4 חודשים החלטתי לעשות מהפכה בריאותית. עשיתי בדיקות ושיניתי את אורח החיים. כעת אני שוקל 122 ק"ג, אוכל בריא ומבצע פעילות גופנית. בבדיקות - ערכים מאד גבוליים לאבחון סכרת סוג 2, יל"ד של 150/90 בממוצע וחלבון בשתן (מיקרופרוטאינוריה). בעצת רופאת המשפחה התחלתי לקחת אנלדקס 10 מ"ג וגלוקומין 850 מ"ג (בתקווה גדולה לזרוק את התרופות כשארד במשקל). הכאבים בזרוע ימין נעלמו לחלוטין. קניתי מכשיר ל"ד ביתי ושמתי לב שהלחץ גבוה יותר בצד ימין באופן עקבי. בעקבות נטילת אנלדקס - ל"ד בצד שמאל בממוצע 125/80 ובצד ימין 145/90. כשמודדים לי ל"ד במרפאה אני תמיד לחוץ והלחץ עולה לערכים של 160-180 בסיסטולי ב-2 הזרועות. ביצעתי בדיקת אקו לב (במנוחה) ובדיקת דופלר של ורידים ועורקים של הגפיים שיצאו תקינים (אם כי בזמן הבדיקות לחץ הדם שלי היה סביב 160/100 ב-2 הגפיים).
    אוסיף כי בעת מאמץ גופני אין שום סימפטומים מיוחדים.
    אני מאד מוטרד מהפער בלחצי הדם בין הזרועות ואני אשמח לקבל ייעוץ לגבי אבחנה אפשרית/בדיקות נוספות מומלצות?
    תודה רבה לכם והרבה בריאות לכולנו!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ` דוד רוט
    03/03/2018

הבדל של לחץ דם בין הזרועות יכל לנבוע מהפרעה לזרימת דם לאחת הזרועות אבל כדאי שאחות או רופא ימדדו את לחץ הדם כדי לודא שאכן יש הבדל משמעותי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

ד״ר גיא רוזן
    03/03/2018

אלון שלום,
    הבדל מסויים במדידת ל״ד בין שתי הידיים הוא תקין. אם יש הבדל משמעותי שחוזר על עצמו בבדיקות שונות (אצלך לא ברור לי שאכן זה המצב) הדבר יכול להחשיד להיצרות בכלי הדם שמוביל דם ליד עם הל״ד הנמוך יותר. במקרה זה הייתי ממליץ לבצע US דופלר לבחון את זרימת הדם בעורקי הגפיים העליונות ולפנות לבדיקת רופא מומחה לעניין.
    בברכה,
    ד״ר רוזן גיא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

אלון
    03/03/2018

תודה רבה על התשובות.
    כפי שכתבתי - בלתי אפשרי למדוד לי ל"ד במרפאה כי אני לא מצליח להיות רגוע. ל"ד במרפאה תמיד סביב 160/100 ושווה ב-2 הזרועות.
    הפער נמדד אך ורק על ידי במכשיר ביתי.
    בנוסף - ביצעתי דופלר של ורידי ועורקי הגפיים העליונות שיצא תקין. גם בזמן בדיקות אלה לחץ הדם שלי היה 160/100 דו"צ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ושאלת המשך

אלון
    03/03/2018

במקרה של הפרעה בזרימה לאחת הזרועות - האם צפוי שגם בעת עליית ל"ד בגלל חרדה הפער יישמר?
    ושאלה נוספת - לאיזה מומחה כדאי לפנות? קרדיולוג? מומחה בכירורגיית כלי דם?
    שוב תודה וחג שמח!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

ד״ר גיא רוזן
    04/03/2018

אלון שלום,
    פרופ׳ רוט כנראה הגיב לך בדיוק כאשר כתבתי את תגובתי... בכל מקרה, אם הבדיקת US דופלר תקינה ובבדיקות ל״ד במרפאה המספרים דומים (יכולים להיות שונים עד 15 ממ״כ וזה תקין!) אין שום סיבה לדאגה או צורך בבירור נוסף. כן הייתי ממליץ לעקב ולאזן את הל״ד שלך בצורה מיטבית כדי למנוע את הבעיות בטווח הארוך הקשורות לל״ד לא מאוזן.
    בברכה,
    ד״ר גיא רוזן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו