שיקום לב לאחר ירידה דרסטית במשקל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שיקום לב לאחר ירידה דרסטית במשקל
    איילת
    17/03/2018

שלום, אני בת 21, מאובחנת עם אנורקסיה מזה 6 שנים. לאחרונה ירדתי בצורה דרסטית במשקל ואני מרגישה חלשה מאוד והדופק שלי לא תקין. בנוסף יש לי BAV ואני נמצאת במעקב מגיל צעיר, הפעם האחרונה שעברתי אקו לב הייתה לפני שנתיים ורופא המשפחה טוען שאין צורך כל שנה למרות שקיבלתי מקרדיולוג תשובה שונה. לכן אני לא יודעת בוודאות מה מצב הלב אבל משערת שיש נזק. השאלה שלי היא אם במידה ואעלה במשקל הלב ישקם את עצמו? או שהוא יישאר ניזוק ופשוט תהיה עלייה במשקל מרקמת שומן? אשמח מאוד לעזרה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ` דוד רוט
    17/03/2018

ירידה דרסטית במשקל בהחלט יכולה לגרום לחולשה ללא קשר לפגיעה בלב. מסתם דו עלעלי אורטלי הוא מולד ולא קשור לירידה במשקל.
    אנורקסיה היא מצב מסוכן וחשוב לחזור למשקל תקין.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיקום לב לאחר ירידה דרסטית במשקל

איילת
    17/03/2018

אני יודעת שזה מולד, הייתי במעקב מאז שאני ילדה וכשהייתי במשקל דומה לעכשיו אז נגרם נזק ללב, זו הסיבה שביקשתי בדיקה ורופא המשפחה זלזל בבקשה שלי. השאלה שלי היא אם העלייה במשקל תשקם את הלב בין היתר או תהיה בעיקרה רקמת שומן והנזק ללב יישאר..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו