מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מחלה כלילית לא חסימתיתדני02/04/2018
שלום,
אני בן 46 ומס' חודשים, גובה 176 משקל 82, פעיל ברכיבת אופניים מזה 4 שנים מהם בחצי שנה האחרונה באופן אינטנסיבי יותר - סה"כ כ-5 שעות בשבוע, מורכב מ 2-3 איטרציות (מאמץ ונפח).
מזה כשנה להערכתי מרגיש קושי בנשימה בעלייה במדרגות קומה אחת (תמיד עולה מהר ובדר"כ עם משקל) מגיע למעלה מתנשף, באופניים מעלה דופק מהר מאוד ל-160 ובעליות גם מגיע ל-175+. לאחר בירורים אצל קרדיולוג ובדיקות שונות שנעשו, בניטור ל"ד 24 שעות לא עברתי את 140/80 ובבדיקת מאמץ משולבת לב ריאה ברמב"ם נמצא כי הכל תקין למעט ל"ד שהגיע בבדיקה ל-220/80, מכאן "לחץ דם גבוה במאמץ". (מניח שברכבה מגיע גם מעבר לרמות אלו)
המשכנו עם בדיקת תפקוד ריאות ברמבם - תקין , וצנטור וירטואלי לפני כשבוע והתוצאות היום כפי שרשמתי מעלה - מחלה כלילית לא חסימתית.
מתוך הבדיקה-
Mixed 1-24% Mid LAD
Mixed 1-24% 1st Diagonal
ממצאים ריאות - המדיאסטינום תקין.
מערכת דומיננטית - ימין.
נתוני כולסטרול מאוג' 17:
כולסטרול כללי - 213
טריגליצידים - 236
HDL - 39
NON HDL - 174
LDL - 127.1
בעבר עישנתי מעט (קופסא בשבוע) והפסקתי לפני כ 8-9 שנים.
כללית לא שומר יותר מידי על תזונה אבל גם לא מתפרע, מנסה לגוון, ולא אוכל הרבה בשר אדום, בערך פעם בשבוע, מבושל. מעט מאוד "על האש".
אשמח לתגובה / הסבר מעמיק בהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ` דוד רוט04/04/2018הצנתור הוירטואלי מראה טרשת התחלתית בעורקים הכליליים. מצב זה עלול להתפתח ולהוביל לחסימות בעורקים בעתיד. כדי למנוע זאת יש לטפל בכל גורמי הסיכון למשל להפחית את ה LDL אל מתחת 70 לאזן לחץ דם וכמובן לא לעשן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך
דני04/04/2018קודם כל תודה על התשובה.
אני מבין שמצבי כעת אינו חמור או מדאיג אבל דורש שמירה על עצמי.
הדבר שהכי מפריע לי כיום זה במהלך הרכיבה אני לא יכול לנצל את מירב כוחי על מנת לרכב לשמש בעליות קשה לי והדופק עולה במהירות וכללית במהלך הרכיבה אני עם דופק יחסית גבוה בהשוואה לאחרים (בני 60 עם דופק 20-25 פחות ממני באותו מאמץ).
מה ניתן, אם בכלל לעשות על מנת לשנות מצב זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופ` דוד רוט04/04/2018צריך לשפר את הכושר הגופני - ככל שהכושר גבוה יותר הדופק עולה לאט יותר במאמץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
נטילת כדורים וקיום יחסי מין
תוצאות בדיקות אקו וארגומטריה - האם יש מה לחשוש?
פיענוח בדיקת אקו לב אישה בת 73
מיפוי לב ו-hot spot במעיים מה זה אומר?
הפרעת SVT היא גורם סיכון בקורונה?
דליפה קלה-בינונית במסתם מיטראלי וקורונה
הידבקות בקורונה וסיבוכים לבביים
האם יש צורך בנטילת אספירין?
וירוס קורונה - אזהרת משרד הבריאות וקבוצות סיכון
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)