אני מבקש לדעת מה זה ספאזם?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אני מבקש לדעת מה זה ספאזם?
    haim
    09/04/2018

שלום .
    אני בן 61 מושתל כליה למעלה מ 10 שנים .
    אני סובל שנים מכאבים בחזה דוקא ובעיקר בזמן מנוחה. מנוחה טוטאלית כמו ישיבה או שכיבה.
    היות ולא היתה ברורה סיבת הכאב (כי אמרו לי שזה גם יכול להיות מהקיבה) אז נתנו לי (אז) כדור קורדיל מתחת ללשון בזמן הכאב , וזה עזר ( הנפרולוג אמר לי שעצם העובדה שהכדור עזר זה לא סימן טוב - כי אולי יש בעיה בלב )
    נשלחתי לבדיקות רבות ומצאו פגמים מינוריים , היו לי גם הפרעותל קצב משך מס שנים ועכשו פחות , ואמרו לי שהבעיה שלי היא ספאזם בכלי הדם. מאז אני לוקח ספריי איזוקט ותחליפים כבר שנים וזה עזר.
    לאחרונה התגברו הכאבים וגם קצב הכאב מופיע לעיתים יותר תכופות .
    אני מבקש לדעת מה זה והאם יש טיפול שימנע את הופעת הכאבים שיוצרים תחושה מאד מאד לא נוחה וגם מפחידה
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אני מבקש לדעת מה זה ספאזם?

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ` דוד רוט
    11/04/2018

ספאזם הגורם לכאבי חזה הוא כווץ זמני של עורק כלילי או ענף שלו שגורמים לירידה זמנית בזרימת הדם לשריר הלב ולכן נגרם כאב בחזה. תרופות כמו איזוקט יכולים להרחיב כלי דם ולכן לטפל בספאזם. ניתן גם לקחת תרופה כמו דילטאם בכדור שעשויה למנוע ספאזם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה , ועוד שאלה קצרה ,

haim
    11/04/2018

האם החמרת ספאזם מעלה אחוזי נכות בבטוח לאומי ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ` דוד רוט
    13/04/2018

בהנחיות הביטוח הלאומי אין התיחסות ספציפית לספאזם. אפשר לנסות לטעון להחמרה בתעוקה עקב ספאזם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו