שינויים באקו לב פעימות מוקדמות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שינויים באקו לב פעימות מוקדמות
    אייל
    12/04/2018

שלום
    אני בן 48.
    מזה 25 שנה ידוע על ריבוי פעימות מוקדמות.
    לכן כל 3 שנים עובר בדיקות אקו לב שגרתיות למעקב.
    עד כה הלב בריא ולא מקבל תרופות.

בבדיקת אקו לב שביצעתי אתמול
    המקטע פליטה מחושב 60 אחוז
    והסיכום שהאקו לב תקין.

עם זאת כתוב ש: "חדר שמאל 46/31 מ"מ".
    אבל הסתכלתי אחורה על כל הבדיקות אקו שעשיתי לאורך 20 שנה ובכולם המידות אחרות לגמרי
    רוחב חדר שמאל בזמן סיסטלה - 21 ממ
    רוחב חדר שמאל בזמן דיאסטולה - 40 ממ

בכל הבדיקות שראיתי הרוחב בזמן סיסטולה נע בין 20 עד גג 22 ובבדיקה אתמול המידה היא 31 ( כתוב 46/31 ).
    זה עליה של 50 אחוז בגודל!
    גם הערך בזמן דיאסטולה עלה מאיזור 40 וכעת 46.

האם יש משמעות לכך שרוחב החדר בסיסטולה גדל ב 50 אחוז!!! מכ 21 ל 31 ????
    ( יש לי 7 בדיקות מהעבר להשוות )

זה מעיד על משהו?
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תגובה

ד״ר גיא רוזן
    12/04/2018

שלום רב,
    ראשית אשאל האם הבדיקות בוצעו באותו המקום לאורך השנים? יכולים להיות הבדלים די משמעותיים בין בדיקות של רופאים/טכנאים שונים בבדיקת האקו שכן בדיקות US הינן בין היותר תלויות מבצע שיש.
    במידה ואכן יש שינוי במימדי החדר לאורך השנים זה יכול תיאורתית להיות משני לפעימות מוקדמות מרובות אך גם לסיבות אחרות כגון הפרעות מסתמיות, מחלות שריר הלב ועוד. חשוב להדגיש כי עדיין מדובר בערכים תקינים אבל בהקשר זה, בהחלט הייתי בוחן מחדש את ״מצב הפעימות המוקדמות״, תדירותן, מקורן, מידת השליטה בהם ע״י הטיפול שאתה מקבל ואלטרנטיבות טיפוליות. כדאי להתיעץ עם מומחה בתחום עם כל הנתונים על הרקע והבדיקות שיש. אתה מוזמן לפנות אלי או לכל מומחה אחר בהפרעות קצב לב כדי לבצע הערכה מלאה של המצב והאופציות שעומדות לרשותך.
    בברכה,
    ד״ר גיא רוזן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו