שאלה לגבי תרופות וגורמי סיכון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה לגבי תרופות וגורמי סיכון
    עומר
    12/04/2018

שלום,
    אני בן 42 ונמצא בשליחות באנגליה, ללא הסטוריה משפחתית, לא מעשן, לחץ דם 120/75, משקל תקין, לא מבצע פעילות גופנית מסודרת, כולסטרול 5.6. לאחר לחץ בחזה בוצע לי צינתור ובמהלכו הושתל סטנט לטיפול בחסימה של 90 אחוז (לי זה היה נראה פחות, אבל נניח..). והשאלות-
    עד כמה ללחץ בסביבת העבודה, חוסר שינה (תאומים בני שנתיים) וכדומה יכולים לתרום להחמרה של המצב, האם יש המלצות להתמודדות עם לחץ?
    אני חושש מאוד מנושא התרופות וכניסה למעגל של תרופות ותרופות לתופעות הלוואי וכדומה. האם יש דרך לצמצם את התרופות?
    מדוע צריך תרופה להורדת לחץ דם (Ramipril) או חוסמי בטא (BisOPROlol) או משהו להגנה על הקיבה (Lansorazole) או נגד כולסטרול (Atorvastin) כאשר ניתן לעקוב ולטפל בעזרת תזונה, או שתי תרופות לדילול הדם (Aspirin and Ticagrelor) שלקיחה שלהן גורמת לתופעות לוואי והפסקה מגדילה סיכון להתקף. האם ניתן לשלב משהו מעקב והוספה של תרופה רק במקרה הצורך ולא להתחיל עם כל הקוקטייל הזה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ` דוד רוט
    13/04/2018

לאחר צנתור והרחבת עורק עם תומכן צריך שילוב של אספירין וטקגרלור כדי למנוע קרישת דם בתומכן דבר שגורם להתקף לב מיידי.
    הצורך בצנתור ובתומכן נבע מטרשת עורקים שגרמה לחסימה של 90% כדי למנוע המשך התפתחות טרשת וחסימות נוספות של עורקים צריך להפחית את ה LDL אל מתחת 70 מג לדציליטר. ניתן להגיע לכך עם שינוי תזונתי אך הסיכוי לכך נמוך מאד. לכן אין מנוס מטיפול בסטטין. מאותה סיבה יש לטפל בכל גורמי הסיכון האחרים כמו לחץ דם סוכרת אם יש וכמובן לא לעשן.
    מתח נפשי אינו רצוי אך משקלו קטן בהרבה משל כולסטרול לחץ דם עישון וסוכרת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו