בדיקת אק"ג בזמן תחושה בחזה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקת אק"ג בזמן תחושה בחזה
    אברהם
    20/04/2018

שלום
    אני בן 50 לא ידוע על בעיות בלב.
    ארגומטריה לפני 6 שנים תקינה
    אקו לב לפני חצי שנה תקין.
    לא מעשן. בדיקות דם בסדר.

בחודשים האחרונים מדי פעם יש קצת תחושת כאב עמום בחזה לא במקום נקודתי מאוד אלא ברחבי החזה השמאלי וזה מגיע לכמה שעות.
    לפעמים אני לא יודע מה הסיבה
    ולפעמים אולי זה הופיע קצת יותר אחרי מאמץ או בזמן מתח נפשי חריג.
    אק"ג בקופח תקין אבל לא בזמן הכאב הזה.

לקחתי הביתה מכשיר אק"ג שאפשר לשדר בטלפון.

רציתי לשאול.
    אחת לכשבוע מופיע לי לכשעה שעתיים הכאב הזה.
    במידה ואשדר אק"ג בדיוק בשעה שיש את הכאב הזה ( נניח אחרי כעס או מאמץ או סתם ) האם במידה והגורם לכאב הוא הלב יראו זאת באק"ג?
    אם אק"ג בזמן הכאב הזה יוצא תקין האם רוב הסיכוי שזה שולל משהו לבבי? כאב אמור לייצר שינוי באק"ג?

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תגובה

ד״ר גיא רוזן
    23/04/2018

אברהם שלום,
    אין ספק שזה יכול מאוד לעזור אם יש תיעוד של האק״ג בזמן כאבים ולעיתים אכן נוכל לראות שינויים שיכוונו למשל לכיוון היצרות בעורקי הלב. מאידך אק״ג אינה בדיקה רגישה במאת האחוזים ותיאורתית יכולים להיות כאבים בחזה בגלל בעיה לבבית עם אק״ג תקין אפילו בזמן התלונות. משמח שאקו הלב שלך תקין מלפני מס׳ חודשים בודדים. הייתי ממליץ על בדיקת קרדיולוג ושקילת ביצוע מבחן מאמץ חוזר. בכל מקרה, חשוב לזכור שכאבים מסוג זה בהחלט יכולים להיות גם לא קשורים ללב אלא למערכת העיכול כדוגמא. כדאי להתייעץ עם הרופא המטפל שישאל את השאלות הרלוונטיות ויכוון אותך לבדיקות הרלוונטיות.
    בברכה,
    ד״ר גיא רוזן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו