אבחנה לבדיקת אקו לב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אבחנה לבדיקת אקו לב
    פלור
    23/04/2018

שלום רב. אני בת 69 ובעברי עברתי צריבה וצינתור בשל אירוע לבבי והפרעות קצב. לפני כחודש פוניתי לבי״ח ע״י שח״ל בגלל לחץ בחזה ולח״ד גבוה.
    בבי״ח הושארתי להשגחה במחלקה לכאבים בחזה ובשחרור הומלץ לי לבצע אקו לב.
    בתוצאות האקו לב נכתב:
    חדר שמאלי אינו מוגדל; תפקודו הגלובאלי והאזורי תקינים. מקטע הפליטה המוערך כ- % 65. עליה שמאלית אינה מוגדלת. חללים ימניים בגודל ובתפקוד תקינים. המסתם הוותיני מעובה, אך פתיחתו ומהירויות הזרימה על פניו - תקינות. הודגמה אי ספיקה טריקטספידלית מזערית עם מפל לחצים בן 24 ממ"כ על פני המסתם ממצא המתאם ללחץ ריאתי מוערך של כ- 45 ממ"כ. הפריקארד אינו מעובה. ללא תפליט פריקרדיאלי. שורש הוותין והוותין העולה ברוחב תקין. לסכום: Age related findings

אשמח לדעת מה אומרות התוצאות הנ״ל.
    בתודה מראש,
    פלורה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אבחנה לבדיקת אקו לב

הוספת תגובה

• תגובה

ד״ר גיא רוזן
    05/05/2018

פלור שלום,
    בסה״כ בדיקת האקו תקינה למעט מה שנראה יתר לחץ דם ריאתי קל לפי החישוב של מבצעי הבדיקה. אני לא יודע איזה צריבה ולאיזו הפרעת קצב לב עברת בעברך אך כעקרון, באופן נדיר ביותר בימינו, יכולות להתפתח היצרויות בורידי הריאה בעקבות צריבה לטיפול בפרפור פרוזדורים שיכולות לגרום לעלייה בלחץ הדם הריאתי. זה מאוד נדיר בימינו בשל האופן שבו מתבצעות האבלציות בשנים האחרונות. בכל מקרה מדובר ביתר לחץ דם ריאתי קל, שלא אמור לבוא לידי ביטוי בתסמינים.
    בברכה,
    ד״ר גיא רוזן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו